KU Rollerski 550x90px

Tönseth ja Kläbo kovassa iskussa - Hiihtäjien ylämäkitestin ennätykset uusiksi

Didrk Tönsethin juoksu kulkee syyskuussa. Kuva: NordicFocus

Didrk Tönsethin juoksu kulkee syyskuussa. Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo ja Didrik Tönseth ovat syyskuussa erittäin kovassa kunnossa, mikäli on uskominen torstain hiihtäjien ylämäkitestien tuloksiin.

Tönseth reki Oddvar Brån nimeä kantavassa testissä Bråtestenissä reittiennätyksen. Tönsethiä heikompana juoksijana tunnettu Kläbo jäi Trondheimissa selvästi maajoukkuekollegalleen, mutta paransi rutkasti aiempien vuosien tuloksistaan.

Kestävyysurheilu.fi on kirjoittanut aiemminkin Bråtestinistä. Kaksi vuotta sitten Petter Northug oli vielä Kläboa vahvempi. Tönseth oli tuolloinkin nopein, mutta reittiennätys jäi vielä vuorijuoksija Johan Buggen nimiin. Kaksi vuotta sitten testin nopein oli suunnistaja Dag Blandkjenn. Sama mies kirmasi kesäkuussa Kangasalla Jukolan viestin avausosuudelta vaihtoon ensimmäisenä.

Torstaina Tönseth tykitti viiden kilometrin ja 200 nousumetrin reitin aikaan 17.46 rikkoen aiemman reittiennätyksen viidellä sekunnilla. Vuosi sitten Tönsethin aika oli 18.05

Johannes Hösflot Kläbo halusi testata omaa kuntoaan uransa ensimmäisen korkean paikan leirin jälkeen. Ainakin juoksu kulkee, sillä Kläbo pysäytti kellon aikaan 19.14. Aika on 53 sekuntia nopeampi kuin vuonna 2017 ja lähes puolitoista minuuttia parempi aika kuin vuodentakainen noteeraus. Maajoukkuehiihtäjien väliin kiilasi Kornelius Gröv.

Naisten nopein Norjan maajoukkueessa maailmancupia hiihtänyt Julie Myhre ajalla 22.29.

-Juho-Veikko Hytönen

Vuoden 2019 tulokset

Bråtestenin sivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri