KU Motion Krista 550x90px

Isac Holmström hyvässä vauhdissa Ruotsin pisimmässä rullahiihtokilpailussa – Aukland, Nygaard ja moni muu kova nimi jäi taakse

Kuva: Klarälvsloppet

Kuva: Klarälvsloppet

Tsekkiläistä Vltava Fund Teamia edustava ahvenanmaalaishiihtäjä Isac Holmström piti hyvää vauhtia Klarälvsloppetissa Ruotsin Karlstadissa sunnuntaina.

Kilpailulla oli mittaa 90 kilometriä eli se on Ruotsin pisin rullahiihtokilpailu. Paikalla oli iso joukko maratonhiihdon huippuja sekä naisten että miesten sarjoissa.
Miesten kilpailu eteni massakiriin, kun kilpailun loppupuolella alkanut Stian Hoelgaardin irtiotto hiihdettiin kiinni. Loppukirin vahvin oli Team Kaffebryggeriet -joukkueen norjalainen Stian Berg, joka kukisti Lager 157-tallin Emil Perssonin ja Hoelgaardin loppukirissä.

- Olen vähän yllättynyt voitosta, vaikka harjoittelu onkin sujunut hyvin talvea kohti, ensi kaudella pelkästään maratonhiihtoihin panostava Berg totesi järjestäjien tiedotteessa.

Klaralvsloppet2Miesten kärkikolmikko Stian Berg (kesk.) Emil Persson (oik.) ja Stian Hoelgaard. Kuva: Klarälvsloppet

Kymmenen sekunnin sisällä maaliin tuli parikymmentä miestä ja tässä ryhmässä viivan ylitti myös Isac Holmström sijalla 13. Eroa voittajaan oli seitsemän sekuntia. Kovassa seurassa taakse jäivät muun muassa sellaiset miehet kuin Anders Aukland ja Andreas Nygaard.

Naisten kilpailun ykkönen oli Lina Korsgren (Team Ramudden) niukasti ennen Team Kotengin Astrid Öyre Slindiä. Kärkikaksikko oli ylivoimainen, sillä Lager 157:n Britta Johansson Norgren tuli kolmanneksi yli seitsemän minuuttia hitaampana.

- Kaikki onnistui täydellisesti ja tämä antaa itseluottamusta talvea kohti, Korsgren sanoi.

Klarälvsloppet oli samalla maratonhiihtosarja Visma Ski Classicsin Challenger-sarjan osakilpailu. Ammattilaishiihtäjät voivat kerätä kauden aikana pisteitä Challenger -kilpailusta. Talven varsinaiseen Visma Ski Classics -sarjan kokonaispisteisiin huomioidaan urheilijan parhaan osakilpailun pisteet Challenger-kilpailuista. Sunnuntain voiton myötä Korsgren ja Berg ovat keränneet 50 pistettä talven sarjaan, vaikka kilpailu käynnistyy kunnolla vasta marraskuun lopussa Italian Livignosta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri