KU Motion Krista 550x90px

Martin Johnsrud Sundby on pudottanut harjoitusmääriään 300-400 tuntia – ”Olen sallinut itselleni pienen löysäilyn”

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Seefeldin MM-kulta saattoi hillitä alkukesän treenimotivaatiota.

Martin Johnsrud Sundby saavutti Seefeldin MM-kilpailuissa pitkään himoitsemansa henkilökohtaisen arvokisavoiton. Jotkut odottivat miehen lopettavan arvokisoista tyhjän kauden alla, mutta 34-vuotias norjalainen jatkaa yhä hiihtäjänä.

Sundby kertoo norjalaislehti VG:ssä, että alkavan kauden harjoitusmäärät putoavat jopa 300-400 tuntia.

- Minua neuvottiin pitämään vähän kevyempää kaasujalkaa syksyyn asti. Tämän lisäksi en ollut hirveän motivoitunut laittamaan elämääni peliin toukokuussa, joten päädyin rauhallisempaan harjoituskauteen, Sundby kertoo.

Harjoitusmäärien lasku tarkoittaa sitä, ettei Sundby treenaa enää 1200 tuntia vuodessa. Vuosimäärän arvellaan olevan kauden lopussa 800-900 tuntia.
Hän ei osaa sanoa, miksei harjoittelu maistunut alkukesästä yhtä paljon kuin aikaisempina vuosina. Osasyy voi olla Seefeldissä voitettu maailmanmestaruus.

- En tiedä miksi niin kävi, mutta varmasti se oli reaktio johonkin. Joku niistä kymmenestä tuhannesta asiasta, mitkä ovat elämässäni tapahtuneet, Sundby kertoo.

Sundbyn mukaan hänen elämässään tapahtuu koko ajan jotain uutta, mikä ei ole yllätys perheelliselle huippu-urheilijalle.

Sundby2702192ThibautNFMartin Johnsrud Sundby voitti Seefeldin 15 kilometrin maailmanmestaruuden. Kuva: NordicFocus

Dramaattisista harjoitusmäärien laskusta huolimatta on syytä pitää mielessä, että 800 tuntia on edelleen hyvä määrä harjoittelua.

- Olen kyllä harjoitellut. En pärjää päivääkään ilman harjoittelua. Tosin on aivan eri asia harjoitella, tai harjoitella siten, että pyrkii kehittymään jokaisessa treenissä, Sundby avaa.

- Motivaatiota on paljon, mutta olen sallinut itselleni pienen löysäilyn, hän täsmentää.

Syksyä kohti vauhti on kiihtynyt. Sundby ei joko oikeasti tiedä, tai ei halua paljastaa ensi kauden päätavoitettansa. Yksi asia on kuitenkin selvä:

- Olen erittäin motivoitunut voittamaan hiihtokisoja.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri