KU Rollerski 550x90px

Ski Classicsissa seuraavana vuorossa Birkebeinerrennet

Birkebeiner tunturi Oesth introSeitsemästä Euroopan pitkän matkan klassikkokilpailusta koostuvassa Ski Classicsissa on seuraavana vuorossa Norjan oma klassikkokilpailu Birkebeinerrennet. 54 kilometrin Birkebeinerrennet hiihdetään tulevana lauantaina 17. maaliskuuta Renasta Lillehammeriin.

Birkebeiner tunturi OesthBirkebeinerrennetissä mennään paikoin myös avotunturissa. Kuva: Magnus ÖsthSeitsemästä Euroopan pitkän matkan klassikkokilpailusta koostuvassa Ski Classicsissa on seuraavana vuorossa Norjan oma klassikkokilpailu Birkebeinerrennet. 54 kilometrin Birkebeinerrennet hiihdetään tulevana lauantaina 17. maaliskuuta Renasta Lillehammeriin.

Birkebeinerrennet on Norjan ylivoimaisesti suosituin pitkän matkan hiihtotapahtuma, joka varataan yleensä loppuun muutamassa minuutissa norjalaisten osalta. Ulkomaalaisten kiintiön täyttymisessä ei ole sentään ihan niin kiire, mutta turhan pitkään ei kannata miettiä, mikäli hiihtoon haluaa mukaan. Yhteensä hiihtäjiä pääsee mukaan 16 500 ja Birkebeiner on siis loppuunmyyty.

Birkebeinerrennet lähtee Renasta ja nousee alkuun Raudfjellet ja Midtfjellet tunturien yli. 40 kilometrin kohdalla saavutaan maailmancupista tutun Sjusjöenin hiihtostadionille ja maali sijaitsee lakuvoittoisen lopun jälkeen vuoden 1994 Lillehammerin talviolympialaisten hiihtostadionilla. Birkebeinerin erikoisuuksiin kuuluu myös se, että hiihtäjän on kannettava koko matkan ajan 3,5 kilon reppua mukana ja näitä reppuja myös punnitaan maalissa ja tuloksena on hylkäys, mikäli on hiihtänyt vajaalla repulla.

Mukana ovat jälleen kaikki pitkän matkan erikoismiehet Vasaloppetin voittajaa Jörgen Brinkiä ja Ski Classicsia johtavaa Stanislav Rezacia myöten. Ruotsin kokenut hiihtäjäkettu Anders Södergren lähtee myös haastamaan maratonhiihtojen erikoismiehiä. Myös hiihtouraansa lopetteleva Norjan Odd-Björn Hjelmeset osallistuu 17. kertaa Birkebeineriin. Naisten puolella Ruotsin Susanne Nyström yrittää puolustaa Ski Classicsin johtoasemaansa pahimpia kilpailijoita vastaan, joita ovat varmasti hänen tallitoverinsa Jenny Hansson ja Seraine Boner.

Birkebeinerissa debytöivät myös Norjan hiihtosankari Björn Dählie sekä Kenian hiihtäjäsuuruus Philip Boit. Dählie ja Boit tekevät samalla hyväntekeväisyystyötä Utdanningshjelpen järjestön hyväksi, joka tekee töitä paremman koulutuksen saamiseksi kehitysmaissa. Samalla kaveruksilla on myös oma pikku keskinäinen vetonsa Birkebeinerin suhteen.

birken mapBirkebeinerin reitti kulkee Renasta Lillehammeriin. Kuva: Ski ClassicsBirkebeinerrennetiä voi seurata MTV3 Maxilta sekä Ski Classicsin Live Centerissä 8.50 alkaen (Suomen aikaa). Myös GPS seurantaa on jälleen tarjolla.

Odotettavissa on suhteellisen nopea keli. Ladut ovat kovat aamusta, mutta pehmenevät kelin lämpenemisen myötä päivän mittaan. Liistereillä siis mennään tämän vuoden Birkebeinerrennetissä ja päivällä voi lämpötila nousta varsin korkeaksikin, joten riittävä juominen ja suolojen nauttiminen nousevat keskeiseen rooliin, mikäli haluaa saavuttaa hyvä tuloksen hiihdossa.

>> Birkebeinerrennet

>> Ski Classics

>> Ski Classicsin tilanteet

>> Miesten Eliitin lähtölista

>> Naisten Eliitin lähtölista

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri