CHXL 550x90px webbanneri

Anssi Pentsinen tuo hiihdonnälkäiset Imatran ensilumille

Imatran ensilumenlatu aukeaa 19.10. Kuva: Imatra Base Camp

Imatran ensilumenlatu aukeaa 19.10. Kuva: Imatra Base Camp

(Julkaistu yhteistyössä Imatra Base Camp Oy:n kanssa)
Menestyksekkään hiihtouransa viime kauteen päättänyt Anssi Pentsinen on perustanut Helsingissä pääpaikkaansa pitävän hiihtokoulun. Osa Pentsisen valmennettavista ottaa ensikosketukset lumeen Kaakkois-Suomessa Imatralla, missä pääsee hiihtämään luonnonlumella jo lokakuun 19. päivä.

Vaikka Pentsinen itse on hiihtänyt tosissaan, Imatralle suuntaava joukko koostuu kuntohiihtäjistä, joille luonnonlumelle pääseminen on tärkeää.

– Kuntohiihtäminen ja tavoitteelliset hiihtotapahtumat ovat suosiossa tällä hetkellä. Ihmiset haluavat valmistautua niihin ja kehittää itseään. Saa enemmän irti, kun nostaa hieman taitotasoaan. Sen jälkeen pääsee pidemmille reiteille ja tekemään pitkäkestoisempia retkiä. Jos 20 – 30 kilometrin matka ei tunnu niin isolta riskiltä, se avaa lajia uudella tavalla, Pentsinen kertoo.

Imatra lupaa avata ensilumenladun lokakuun 19. päivänä, jolloin valmiina on vähintään kahden ja puolen kilometrin FIS-standardien mukainen kilpalatu. Jos säät sallivat, latu avataan heti viiden kilometrin mittaisena, jolloin käytössä on myös Imatran Kylpylälle ulottuva kuntolatu. Täysimittaisena ladun luvataan olevan käytössä viimeistään 1.11.2019.

heko latu imatraImatran ulkoilualue lintuperspekstiivistä. Kuva: Imatra Base Camp

Useaan kertaan Imatralla kilpailleena Pentsinen vakuuttaa, että latujen puolesta Imatra kelpaa myös kilpahiihtäjille.

– Imatralla ei ole maailman vaativin maasto, mutta hyvät maastot kuitenkin SM-kisoja järjestää. On riittävästi haastetta mutta myös vaihtelevuutta.

Imatra on Pentsisen hiihtokoululle houkutteleva valinta, koska se on edullinen ja lähellä.

– Asiakaskunnassa on ollut kiinnostusta ja monet haluavat aloittaa hiihtokauden mahdollisimman aikaisin. Imatra on kustannustehokas. Ei tarvitse miettiä lentoja. Voi tulla junalla tai autolla. Hiihtäjillä kun on jonkin verran tavaraa mukana. Logistisesti Imatra on helppo kohde, Pentsinen luettelee.

Imatra eroaa monesta harjoittelukeskuksesta myös sillä mitä latujen ulkopuolella on.

– Hiihdon lisäksi on erinomaiset muut palvelut; majoitus, kylpylät, kuntosalit, ravintolat, kauppoja. Imatran keskustaan ei ole pitkä matka. On enemmän toimintaa ja tuotteita, lisää Pentsinen.

Kilpaurallaan Anssi Pentsinen saavutti mitaleja myös Imatran SM-laduilla ja osallistuipa hän hiihtäjille harvinaisempiin kesäkisoihin – Lunta tupaan -tapahtumaan. Pentsiselle on Imatrasta jäänyt ”Hyviä muistoja ainoastaan.”

pentisinen imatraPentisnen on kilpaillut Imatralla myös kesällä. Kuva: Imatra Base Camp

– Kisajärjestelyt ovat hyvin toiminteet ja Valkeapään Jani on hienosti hoitanut tapahtumat joissa olen saanut olla mukana. Enemmänkin Suomessa saisi olla tällaisia tapahtumia, kuten hiihtoa pesisottelun yhteyteen. Siinä oli hienosti kaksi kansallislajia yhdistettynä. Itse olen tykännyt siitä että Imatra kehittää aluettaan myös huippu-urheilun osalta, kuten ampumahiihdossa. Alueessa on paljon potentiaalia ja hienoa työtä on sen eteen tehty.

Anssi Pentsisen järjestämälle ensilumen leirille voi ilmoittautua osoitteessa hiihtokoulu.fi

Imatran ensilumenlatu – ensilumenlatu.fi

- Avautuu 19.10.2019
- Pituus 5 km; FIS-standardien mukainen kilpalatu ja kuntolatu
- Latuprofiili (HD28 m, MC 16m, TC 142 m)
- Kaikki palvelut (majoitus, harjoituspaikat, oheispalvelut) on mahdollista varata yhdestä luukusta Imatra Base Campin kautta
- Kansainväliset FIS-kilpailut Imatran ensilumenladulla 9.-10.11.2019

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri