KU Rollerski 550x90px

Roponen ihmetteli huonoa virettään

RiittaLiisaRoponen160312Falunin maailmancupfinaalin paras suomalainen oli Riitta-Liisa Roponen sijoittuen kymmenenneksi. Roponen harmitteli kuitenkin huonoa virettään.

RiittaLiisaRoponen160312Riitta-Liisa Roponen oli paras suomalainen Falunin auringonpaisteessa. Kuva: Hevoskuuri.fiFalunin maailmancupfinaalin paras suomalainen oli Riitta-Liisa Roponen sijoittuen kymmenenneksi. Roponen harmitteli kuitenkin huonoa virettään.

Kevät on saapunut jo vauhdilla länsinaapuriimme Ruotsiin. Aurinko paistoi ja lämpöä oli kymmenisen astetta. Lunta on pääasiassa vain ladulla ja sekin varsin pehmeää ja vetistä ja hyvän suksiparin rooli korostui päivän kilpailussa. Suomalaiset eivät tässä aurinkoisessa mutta raskaassa kelissä oikein onnistuneet. Seuraavassa vielä suomalaisnaisten ja kilpailun kärkikolmikon kommentteja.

Suomalaisista sijoituksellisesti parhaiten sijoittunut Riitta-Liisa Roponen (10.) ihmetteli kuitenkin päivän huonoa virettään. Roponen hävisi Marit Björgenille 19 sekuntia.

– Oli huonoa hiihtoa tänään. Oli tosi kummallinen olo ja olen tosi hämillään päivän vireestä. En tiedä miksei vaan kulkenut tänään. Oli selvästi huonompaa hiihtoa muihin viime aikojen hiihtoon verrattuna, kertoi Riitta-Liisa Roponen maalissa.

– Tänä vuonna on kolme naista hallinnut suvereenisti maailmancupia ja siihen olen tällä kaudella tyytyväinen, että olen pystynyt voittamaan useammankin kerran maailmancupissa sijoilla 5–10 olevia, jatkoi Roponen.

Toiseksi paras suomalainen oli Krista Lähteenmäki, joka oli 14. ja kohtuullisen tyytyväinen päivän kilpailuunsa.

– Nyt jaksoin jo vähän paremmin tänään. Jalat ja lihakset eivät vielä kuitenkaan nousussa toimineet. Puolan jälkeen on ollut sairastelujen vaikeaa ja minulla oli varmaan jo Nove Mestossa tämä joukkueeseen levinnyt influenssa ja se vei parhaan terän kunnosta pois. Yritetään kuitenkin taistella nämä viimeiset kisat täällä, kertoi puolestaan Krista Lähteenmäki.

Roposen ja Lähteenmäen jälkeen saadaan mennä sijalle 33, ennen kuin löytyy Aino-Kaisa Saarisen nimi.

– Oli kova lenkki. Ei vaan löytynyt sitä vauhtia, mikä oli ennen sairastumista. Lihaksista ei löydy tällä hetkellä terävyyttä ja se näkyy varsinkin luistelussa, joka on se heikompi tyylini. Nämä ovat nyt raskaita kisoja, mutta taistelumielellä mennään, kertoi viimeisintä sairasteluaan harmitellut Aino-Kaisa Saarinen.

Sijalta 36 löytyvä Anne Kyllönen harmitteli sitä, että kahden viikon kisareissu alkaa jo tuntumaan.

– Ei kyllä kulkenut tänään eikä vesikelin luottoparikaan ollut tänään se luottoparin arvoinen. Kyllä nämä edelliset kovat kisat Oslossa ja Tukholmassa jo tuntuvat, mutta huomenna lähdetään taas taistelemaan, tuumi Anne Kyllönen maalissa.

Riikka Sarasoja-Lilja kertoi oppineensa, että kaksi kertaa ei ole varaa kaudessa kunnolla sairastaa, mikäli haluaa saada kunnon kauden aikaiseksi.

– Itsellä alkaa olla takki aika tyhjä ja puhki ollaan, mutta hiihdetään nyt tämä kausi loppuun, Thaimaahan Imatran SM-hiihtojen jälkeen rentoutuslomalle lähtevä Riikka Sarasoja-Lilja tuumi.

Poikkeuksellisesta lähtövälistä (45 sekuntia) johtuen liian aikaisin startannut Laura Ahervo joutui kilpailun jälkeen juryn juttusille ja sai varaslähdöstään aikasakon. Näin Ahervo sijoittui vasta 46:nneksi.

Björgen jaksaa painaa

Jos suomalaiset valittelivat huonoa virettään, niin Norjan Marit Björgen jaksaa hiihtää voitosta voittoon.

– Olen nyt viime viikkoina löytänyt tosi hyvän kunnon. Ja tänäänkin tuntui uskomattoman hyvältä. Alussa halusin vain löytää hyvän tekniikan ja saada hiihdon hyvin kulkemaan. Alku oli kuitenkin kova ja mäen päällä halusin puristaa täysillä myös alamäkeen ja saada siinä sekunteja hyväkseni, kertoi Marit Björgen tuumien samalla, että itse asiassa kuuluisan Mördarbakkenin alamäkiosuus on vaikeampi kuin se kuuluisa ylämäki.

– Siinä on niin paljon kurveja ja mutkia ja tärisevillä ja väsyneillä jaloilla ei todellakaan ole helppo laskea sitä.

Björgen kertoi myös, että tämä kausi on ollut raskas vaikkei arvokisoja ohjelmassa ole ollutkaan.

– On ollut todella paljon kisoja ja se on henkisesti raskasta, kun täytyy keskittyä koko ajan kunnolla jokaiseen kilpailuun. Pari kunnon harjoittelujaksoa olen maailmancupin kisojen väliin saanut, ensin Tour de Skin jälkeen ja sitten helmikuussa korkeanpaikan leirillä Italiassa. Täällä tavoitteena on vain pitää keltainen liivi loppuun asti ja voittaa Kowalczyk. Luulen, että tästä finaalitourin voitosta tulee kamppailu minun ja Charlotte Kallan välillä, jutteli iloinen Marit Björgen kisan jälkeen ja jatkoi vielä viihtyvänsä erittäin hyvin Falunissa ja odottavan jo innolla vuoden 2015 MM-kisoja.

Kisan kakkonenkin Ruotsin Charlotte Kalla oli varsin tyytyväinen hiihtoonsa.

– Alku oli terävä ja oli aggressiivista, mutta samalla kuitenkin kontrolloitua hiihtoa. Kunto on ollut hyvä parissa viime kilpailussa, kertoi Kalla.

Päivän iloinen yllättäjä oli kisan kolmas, Norjan Marthe Kristoffersen.

– Tein hyvin töitä tänään ja en luovuttanut missään vaiheessa, vaikka oli raskasta. Nyt on kunto hyvä, niin minulla on edelleen kovasti haluja hiihtää kilpaa tällä kaudella, kertoi iloinen yllätyskolmonen.

Naisten finaalitour jatkuu huomenna lauantaina perinteisen tyylin 10 kilometrin yhteislähtökilpailulla.

- Tero Viljanen – Falun

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri