KU Motion Krista 550x90px

Tour de Skillä palkintopallille noussut hiihtäjä siirtyy lumelta asfaltille – tavoitteena 2.20 alitus maratonilla

Simen Östensen viime kevään Vasaloppetissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Simen Östensen viime kevään Vasaloppetissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Norjalaishiihtäjä Simen Östensen lopettaa uransa. Hän kertoo asiasta Visma Ski Classics -sarjan sivuilla.

Elokuussa 35 vuotta täyttänyt Östensen kilpaili maailmancup-latujen puolella kauteen 2015 asti, jonka jälkeen hän hiihti pitkän matkan hiihtoja.

Östensen oli mukana Sapporon MM-kilpailuissa vuonna 2007, mutta joutui keskeyttämään 30 kilometrin yhteislähtökilpailun kaaduttuaan rajusti. Hän oli kaikkien aikojen ensimmäisellä Tour de Skillä parhaana norjalaisena kolmas Tobias Angererin ja Alexander Legkovin takana. Loppunousussa hän piti takanaan muun muassa Petter Northugin.

Pitkien matkojen puolella Östensenin suurin saavutus on Marcialongan voitto vuonna 2014. Östensen on ollut palkinnoilla myös muun muassa Birkebeinerrennetissä ja hän on voittanut Tartu Maratonin.

OstensenSimenMarcialongaRausNFSimen Östensen voitti Marcialongan vuonna 2014. Kuva: NordicFocus

Hiihtouran loppumisen syyksi Östensen sanoo motivaation hiipumisen. Östensenin talli Team BN Bank lopetti toimintansa viime kauteen.

- Päätin jättää tämän kaiken taakseni, kun uusien yhteistyökumppaneiden ja uuden tallin löytäminen oli vaikeaa. Nyt on aika tehdä jotain muuta. Jos olisin vähän päälle parikymppinen niin jatkaisin omillani, mutta olen 35-vuotias. Silloin tämä on ihan eri peliä, Östensen perusteli Visma Ski Classicsin sivuilla.

Östensen ei lopeta liikuntaa ja aikoo jatkossa juosta kovaa. Hän kertoo Visma Ski Classicsin sivuilla, että ensi vuoden tavoitteena on alittaa 2.20 maratonilla.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri