KU Rollerski 550x90px

Heikkinen prologin 29:s, Harvey voitti

HarveyKershaw160312 hemmersbachMatti Heikkinen sijoittui miesten kilpailussa29. tilalle maailmancupin Falunin prologissa, Matias Strandvall oli 43:s. Kilpailun voitti Kanadan Alex Harvey, jolle voitto oli uran ensimmäinen.

HarveyKershaw160312 hemmersbachKanadan Devon Kershaw (vas.) ja Alex Harvey pääsivät rokkaamaan kisan jälkeen palkintopallisijoitusten kunniaksi. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusMatti Heikkinen sijoittui miesten kilpailussa29. tilalle maailmancupin Falunin prologissa, Matias Strandvall oli 43:s. Kilpailun voitti Kanadan Alex Harvey, jolle voitto oli uran ensimmäinen.

Alex Harvey kukisti toiseksi sijoittuneen Sveitsin Dario Colognan 0,2 sekunnilla. Kanadalaisten upeaa panosta täydensi Devon Kershaw kolmannella sijallaan. Norjalaisista paras oli yllättäen neljänneksi sijoittunut Niklas Dyrhaug, joka samalla hiihti uransa parhaan maailmancup-sijoituksensa.

Suomalaismiehiä oli kilpailussa mukana kaksi. Matti Heikkinen oli siis 29. ja hävisi voittajalle 23,6 ja Strandvall 37,7 sekuntia ollen 43.

Miesten kilpailussa Alex Harvey hiihti järkevästi, eikä kuluttanut kaikkia voimia kuuluisaan Mördarbackeniin, vaan kiristi loppua kohden. Näin Harvey pääsi juhlimaan niukalla 0,2 sekunnin erolla uran ensimmäistä maailmancupin osakilpailuvoittoaan. Kilpailussa oli myös historian havinaa, sillä Alexin isä Pierre Harvey oli voittanut urallaan ensimmäistä kertaa Falunissa vuonna 1987. Pierre Harvey otti myös toisen voiton Falunissa seuraavana vuonna. Harveyille Falun näyttää sopivan hyvin, sillä molemmat kertoivat todella viihtyvänsä Falunin laduille. Pierre Harvey oli myös paikan päällä nauttimassa poikansa ensimmäisestä voitosta.

Alex Harvey oli todella innoissaan kilpailun ratkettua niukasti hänen edukseen.

– En voi uskoa, että voitin maailmancupin kilpailun ja Devon oli vielä kolmas. Tämä on aivan uskomatonta! Pidän todella reitistä täällä ja nyt maaliskuussa minulla on alkanut kulkemaan hyvin. Otin Mördarbackenin hiukan passaillen, sillä sen päällä oli hiihdetty vasta kolme minuuttia ja tämä on kahdeksan minuutin kilpailu. Kilpailu tultaisiin siis ratkaisemaan vasta lopussa ja halusin säästää siihen voimia, kertoi ikionnellinen Alex Harvey.

– Tämä on upea päivä kanadalaisille kun Devonkin oli kolmas ja hän on kiinni maailmancupin kakkospaikassa. Lisäksi Len Valjas on hiihänyt todella hyvin ja ollut nyt pari kertaa palkintopallilla sprintissä. Voittaminen on jotain todella upeata. Rakastan kilpailemista ja hiihtoa, mutta kyllä tämä tuntuu uskomattoman hienolta. Olen kuin maailmanhuipulla juuri nyt. Itse asiassa ajattelin jo vuonna 2009, että voisin voittaa maailmancupissa, mutta kolme vuotta näköjään siihen meni, jutteli sympaattinen ja itsevarma Alex Harvey.

Niukasti voiton hävinnyt Sveitsin Dario Cologna ei harmitellut tappiotaan.

– Tämä oli minulta hyvä hiihto ja olen tyytyväinen. Maailmancupin voitto on varmistunut minulle jo kauan sitten, niin nyt olen päässyt vain nauttimaan loppukauden kilpailuista. Tämän viikonlopun jälkeen on vielä muutama kisa Sveitsissä, mutta sen jälkeen lähden rantalomalle hiukan rentoutumaan, kertoi Dario Cologna.

Historiallisen kaksi palkintopallisijoitusta Kanadalle varmistanut Devon Kershaw oli myös täyttä hymyä kisan jälkeen.

– Hetken jo ajattelin, että voisin voittaa, mutta olinkin kolmas. Mutta kyllä tämäkin hyvältä tuntuu ja upeaa, että Alex otti uran ensimmäisen voittonsa. Olemme todella parantaneet todella paljon viime vuosien aikana. Meillä on todella hyvä tiimihenki ja tsemppaamme toisiamme päivittäin, kun olemme vuodessa yli viisi kuukautta poissa kotoa. Minulta tämä oli hyvä kontrolloitu hiihto alusta loppuun asti, kertoi Devon Kershaw, joka on vahvasti kiinni maailmancupin kokonaiskilpailun toisessa sijassa.

Finaalitourin johdossa pysyi niukasti sprintin voittanut Norjan Eirik Bransdal, joka oli tänään 31.

Heikkisellä oli pää räjähtää

MattiHeikkinen160312Matti Heikkisellä iski hapot Falunissa. Kuva: Hevoskuuri.fiMatti Heikkinen arveli ennen kilpailua, ettei hääviä hiihtoa ole luvassa.

– Sellainen siitä tuli kuin olin ajatellutkin. Tuntui siltä, että pää räjähtää, niin kauheat hapot tuli. Mutta en ollut viimeinen, virnisti Heikkinen maalialueella.

Matti Heikkisellä on ollut uskomattoman paljon epäonnea tällä kaudella.

– Epäonnea ja takaiskuja vaan tulee ja ne kuuluvat elämään. Ei niille mitään mahda. Niistä on vaan opittava kantapään kautta. Joulukuussa olin todella hyvässä kunnossa ja se on fakta, mikä ei häviä minnekään. Nyt on neljänä vuotena Tourin jälkeen alkanut vaikeudet ja enää en aio koko touria hiihtää loppuun asti, ehkä korkeintaan joitain alkupään kilpailuja. Tour ja siitä toipuminen vie niin paljon hyvää harjoituskautta pois, että enää en aio niitä uhrata Tourin takia. Tässä vaiheessa uraa on keskityttävä ydinasioihin ja niihin asioihin, jotka hallitsee.

– Jatkossa tulen olemaan myös omapäisempi ja terveellä tavalla itsekäs kilpailemiseni suhteen. Tulen valitsemaan huolella kilpailuni, joihin osallistun ja keskityn, kertoi Heikkinen tulevien kausien suunnitelmiaan.

Matias Strandvall ei edelleenkään rakasta prologia.

– Hitto, vihaan edelleenkin tätä matkaa. Kyllä tuli noutaja mäen päällä ja meinasi taju lähteä, ihan rupesi silmissä sumenemaan. Olen edelleenkin sprintteri, niin eihän nämä minun matkoja ole. Mutta kun tänne pääsin mukaan, niin todella mielelläni näitä kisoja hiihdän. Huomenna yritän vain roikkua mukana niin pitkään kuin pystyn, toivottavasti kaverit vaan ei heti alusta ihan älyttömän lujaa lähde, jutteli Suomen toinen miesedustaja Falunissa luvaten samalla ensi vuonna lisää suomalaismieshiihtäjiä maailmancupin finaaliin.

Miehillä on lauantaina ohjelmassa 15 kilometriä yhteislähtönä ja tyyli on perinteinen.

- Tero Viljanen – Falun

Miehet 3,3 km, (v): 1) Alex Harvey Kanada 8.16,8, 2) Dario Cologna Sveitsi –0,2, 3) Devon Kershaw –3,1, 4) Niklas Dyrhaug Norja –6,9, 5) Anders Gloeersen Norja –7,6, 6) Tim Tscharnke Saksa –9,5, 7) Maurice Manificat Ranska –10,3, 8) Sjur Röthe Norja –10,7, 9) Marcus Hellner Ruotsi –11,6, 10) Calle Halfvarsson Ruotsi –12,3,...29) Matti Heikkinen Suomi –23,6,...43) Matias Strandvall Suomi –37,7.
Pistetilanne: 1) Cologna 1966, 2) Devon Kershaw Kanada 1269, 3) Petter Northug Norja 1199, 4) Marcus Hellner Ruotsi 989, 5) Alexander Legkov Venäjä 967, 6) Harvey 881,...38) Sami Jauhojärvi Suomi 225,...42) Heikkinen 209,...49) Strandvall 182,...56) Anssi Pentsinen Suomi 143,...76) Lari Lehtonen Suomi 65,...80) Martti Jylhä Suomi 62,...83) Ville Nousiainen Suomi 56,...108) Kalle Lassila Suomi 32,...121) Toni Ketelä 23,...144) Ari Luusua Suomi 6,...150) Antti Häkämies Suomi 2.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri