KU Motion Krista 550x90px

Johannes Bö loukkaantui harjoitusleirillä – ”Lensin ilmassa kuin Teräsmies”

Johannes Bö juhli ampumahiihdon maailmancupin kokonaisvoittoa yhdessä IBU:n puheenjohtaja Olle Dahlinin kanssa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Johannes Bö juhli ampumahiihdon maailmancupin kokonaisvoittoa yhdessä IBU:n puheenjohtaja Olle Dahlinin kanssa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon olympiavoittaja ja seitsemänkertainen maailmanmestari Johannes Thingnes Bö on loukannut reitensä Italiassa. Norjalainen on harjoitellut ensi talven ampumahiihdon MM-kilpailujen maisemissa Anterselvassa.

Bö kaatui ollessaan vaeltamassa vuorilla. Hän oli tulossa alas vuorenrinnettä, kun jalka osui kiveen tai muuhun maassa olleeseen kappaleeseen. Sen jälkeen hän lähti ilmojen teille.

- Lensin ilmassa kuin Teräsmies ennen kuin reisi osui kiveen, Bö kertoi Norjan NRK:n sivuilla.

Bö pelkäsi, että usean metrin ilmalennon päätteeksi olisi käynyt pahemmin.

- Ensin piti selvitä itse kaatumisesta ja tunnustelin, onko kädelle käynyt mitään. Onneksi ei, sillä se olisi ollut vakavampi juttu kilpailukauden suhteen, Bö kertoi.

Mitä ilmeisemmin Bö on selvinnyt ruhjeilla ja mustelmilla, mutta reisi on tällä hetkellä siinä jamassa, ettei sillä voi harjoitella tavalliseen tapaan. Maajoukkueleirin harjoitukset rajoittuvat 26-vuotiaan Bön osalta ammuntaan ja sovellettuun voimaharjoitteluun.

- Mielelläni olisin nähnyt Johanneksen osallistuvan päivän kovaan harjoitukseen, sillä sitähän varten me täällä olemme. Ei tämä ole hyvä juttu, totesi maajoukkueen ranskalainen valmentaja Siegfried Mazet.

Haasteet hyväksi

Böllä on ollut aiemminkin erilaisia terveys- ja loukkaantumismurheita. NRK kertoo, että vuosi sitten miehellä oli ongelmia selän kanssa vastaavalla leirillä. Sitä ennen riesana oli rinovirus, joka on hengitystieinfektio.

Norjalaistähti menettää arvokkaita treenitunteja, muttei viime vuodenkaan ongelmat olleet ylitsepääsemättömiä. Bö voitti heti Pokljukan avausviikonloppuna kaksi starttia. Myöhemmin kaudella kaulaan ripustettiin neljä MM-kultaa ja yksi hopea. Maailmancupin kokonaisvoitto irtosi täysin ylivoimaisella piste-erolla kilpakumppaneihin. Bö pitää vastoinkäymisiä jopa hyvänä asiana: Onpahan muutakin ajateltavaa kuin pelkät MM-kilpailut.

- Leiriohjelma on muuttunut ja se pitää vain hyväksyä. Ainahan eteen tulee jotain haateita ja niihin yritän löytää parhaan mahdollisen ratkaisun, Bö kertoi.

Ampumahiihdon maailmancup-kausi käynnistyy marraskuun lopussa Östersundista. Norjalaisten kotimainen kauden avaus käydään pari viikkoa aiemmin marraskuun puolivälissä.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri