KU Motion Krista 550x90px

Ennätysmäärä suomalaisia ammattilaishiihtäjiä Visma Ski Classicsin kiertueelle

Ari Luusua juhli viime kaudella kolmossijaa Visma Ski Classicin osakilpailussa Jizerskassa. Kuva: NordicFocus

Ari Luusua juhli viime kaudella kolmossijaa Visma Ski Classicin osakilpailussa Jizerskassa. Kuva: NordicFocus

Pitkän matkan hiihto kukoistaa tällä hetkellä Suomessa ja tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Tällä kaudella ennätyksellisesti 19 suomalaista ammattilaishiihtäjää osallistuu kiertueelle.

Kolme suomalaista ammattilaisjoukkuetta osallistuu Visma Ski Classicsin kymmenennelle kaudelle; Ski Team Mäenpää, Team Minken ja Team Northern Fish Hätälä. Suomessa Team Mäenpää on ollut hyvä esimerkki ammattitaidollaan ja oikealla asenteellaan, kuinka menestyä Visma Ski Classicsissa. Näiden vahvojen tiimien lisäksi on suomalaisia hiihtäjiä yksilöinä mukana myös Vltava Fun Teamin, Skimarathon Team Austrian ja Russian Winterin joukkueissa. Yhteensä suomalaisia mukana ammattilaiskiertueella on nyt 19, joka on suomalaisittain ennätysmäärä.

Viime vuonna Ari Luusua oli ensimmäinen suomalainen ammattilaishiihtäjä Visma Ski Classicsin palkintopallilla, ollen kolmas Jizerskan kilpailussa.

Suomalaisten pitkän matkan hiihtäjien lisäksi moni MM- ja Olympiatason hiihtäjä, kuten Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen, Ristomatti Hakola ja Anne Kyllönen ovat osallistuneet Visma Ski Classicin kilpailuihin.

Lähde: Vismaskiclassics.com

- Otto Känkänen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri