KU Rollerski 550x90px

Birkebeinerrennet hiihdettiin ennätysvauhdissa

aukland170312al016Maratonhiihtojen ennätystehtailu sai jatkoa kun Anders Aukland hiihti 54 km:n matkan Renasta Lillehammeriin ajassa 2.21.26. Myös Seraina Boner hiihti ennätyksen naisissa.

aukland170312al016Anders Aukland Birkebeinerrenetin voittajana. Kuva: Laiho/ NordicFocusMaratonhiihtojen ennätystehtailu sai jatkoa kun Anders Aukland hiihti 54 km:n matkan Renasta Lillehammeriin ajassa 2.21.26. Myös Seraina Boner hiihti ennätyksen naisissa. Norjalaiset miehittivät Birkenin kärkipaikat ottamalla kolmoisvoiton. Roger Aa Djupvik jäi voittajalle vajaa puoli minuuttia ja Espen Harald Bjerke yksitoista sekuntia enemmän. Ruotsin Anders Södergren oli neljäs. Vasaloppetin kaksi viikkoa sitten voittanut Jörgen Brink oli kisan seitsemäs.

- Oli uskomattoman hauskaa tulla maaliin. Luulin, ettei tänään olisi ollut ennätyskeliä, Aukland kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Auklandin ennätys oli peräti kolme minuuttia parempi kuin Stanislav Rezacin neljän vuoden takainen noteeraus.

Ski Classicsia johtava Rezac kuului myös tänä vuonna kisan suosikkeihin, mutta mies oli vasta kisan 35.

Paras suomalainen oli Jarmo Rissanen, jonka lopullinen sijoitus on edelleen hämärän peitossa. Rissanen valitteli alkumatkan tahmeaa fiilistä, mutta kehui menon parantuneen matkan edetessä.

- Ensimmäisen kahdeksan kilometriä jalat tomivat huonosti, mutta sen jälkeen meni hyvin. 40 kilometrin kohdilla olin noin minuutin Stanislav Razacia perässä. Loppmatkasta jouduin jälleen hiukan taipumaan. Tuntui, että iski pieni nestehukka kun loppumatkasta sain niin paljon kokista, kommentoi Rissanen.

Rissanen kehui myös hyvin onnistunutta pitovoitelua, joka oli tarpeen rajuissa nousuissa ja kelin ollessa kostea.

- Tämä on hieno ja vaativa kilpailu. Tämä on varmasti Vasaloppetin jälkeen myös kovatasoisin pitkänmatkanhiihto, sanoi Rissanen.

Miesten kilpailun tapaan myös naisissa tehtii uusi ennätys kun Sveitsin Seraina Boner hiihti reitin läpi ajassa 2.46.54

Naisissa norjalaiset eivät päässeet juhlimaan, sillä italialainen Stephanie Santer hiihti toiseksi ja Ruotsin Jenny Hansson kolmanneksi.

Tuloksia löytyy Ski Classicsin tulospalvelusivuilta.

Ski Classics Live Center

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri