CHXL 550x90px webbanneri

Martin Johnsrud Sundby jättämässä Tour de Skin pois kisaohjelmastaan – ”En aio olla mukana sijoittuakseni seitsemänneksi”

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Tour de Ski on saamassa todellisen haastajan helmikuisesta Skandinavian kiertueesta kilpailussa maastohiihdon maailmancup-kauden ykköstapahtumasta.

Helmikuussa käytävä Ski Tour 2020 kiinnostaa enemmän ainakin Krista Pärmäkoskea ja nyt myös Martin Johnsrud Sunbytä. Norjalaishiihtäjä avasi tulevan kauden tavoitteitaan Nettavisen-lehdessä.

- On katsottava, miten koko kilpailukalenteri on laadittu. Tourin jälkeen tulevat kilpailut ovat kenties kiinnostavampia minulle, hän toteaa.

Tour de Skillä on vain yksi väliaikalähtönä käytävä normaalimatkan kilpailu. Tammi-helmikuussa käydään sellaisia, startteja, joissa Sundby voi pärjätä paremmin. Tour de Ski käynnistyy joulukuun 28. päivä Sveitsin Lenzerheidesta, joka sijaitsee korkealla. Tämän vuoksi kilpailuun pitäisi valmistautua korkealla.

Erityisesti helmikuun puolivälin kuuden osakilpailun Ski Tour 2020 kiinnostaa. Skandinavian kiertueella on vain yksi sprintti. Muut kilpailut ovat normaalimatkoja ja keskellä kiertuetta hiihdetään 38 kilometrin yhteislähtö.

Sundby270219ThibautNFMartin Johnsrud Sundby voitti 15 kilometrin maailmanmestaruuden Seefeldissä. Kuva: NordicFocus

- Jos lähden Tourille, peruutan osaltani sen (helmikuun) jakson. Tour de Skin formaatti on muuttunut todella paljon niistä ajoista, kun minun parhaat vuoteni olivat siellä, joten voittomahdollisuuteni ovat huomattavasti paremmat Touria seuraavien neljän viikon aikana. Tällainen asia on huomioitava, kun olen 35-vuotias. En aio olla mukana sijoittuakseni seitsemänneksi. Minun pitää voittaa, vuonna 2014 ja 2016 Tour de Skin ykköstilaa juhlinut Sundby selventää.

Viime kevään 15 kilometrin maailmanmestari kertoo, ettei valintojen tekeminen ole helppoa. Niitä on kuitenkin pakko tehdä, jos meinaa menestyä.

- Aion edelleenkin voittaa kilpailuja, mutten voi voittaa yhtä usein kuin ennen. Siksi asioita pitää tehdä toisin. Se on todella vaikeaa ja haastavaa. Se tuo epävarmuutta, Sundby jatkoi.

-Juho-Veikko Hytönen

Maastohiihdon maailmancupin kalenteri vuodelle 2019/2020

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri