KU Motion Krista 550x90px

Zlatan jäi taakse – Charlotte Kalla on Ruotsin seuratuin urheilija tiedotusvälineissä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ruotsalaishiihtäjä Charlotte Kalla on ruotsalaismedian seuratuin urheilija. Kallasta julkaistiin vuoden 2018 lokakuun ja vuoden 2019 syyskuun välillä yhteensä 15904 juttua.

Urheilijoiden saamaa palstatilaa on tutkinut mediaseurantayhtiö Retrievers ja asiasta kirjoittaa uutistoimisto TT, jonka jutun on julkaissut muun muassa Aftonbladet. Listalla on laskettu urheilijan saama huomio painetussa mediassa, online-mediassa, radiossa ja televisiossa.

Aiemmin listan kärkipäätä ovat miehittäneet jalkapalloilijat. Zlatan Ibrahimovic piti ykköspaikkaa kahdeksan vuotta putkeen. Sen jälkeen kärkeen siirtyi Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson. Nyt edellä mainitut miehet ovat sijoilla kaksi ja kolme. Kalla on ensimmäinen naisurheilija, joka on listan kärjessä.

Kallan ykköstila kertoo myös siitä, etteivät urheilijan meriitit ratkaise saatujen palstamillimetrien määrää. Kalla nimittäin jättää listalla taakseen joukon hiihtäjänaisia, jotka pärjäsivät Seefeldin MM-kisoissa paremmin.

Jalkapallo ja maastohiihto ykköset

Kirjoitetumman 20 urheilijan listalla on ensi kertaa enemmän naisia kuin miehiä. Nämä urheilijat ovat pääosin hiihtolajien edustajia ja jalkapalloilijoita.

Jalkapallo on ruotsalaisissa tiedotusvälineissä seurattu laji. Kahdenkymmenen parhaan listalla on 12 jalkapalloilijaa. Maastohiihto tulee kakkosena viidellä nimellä. Kallan lisäksi kirjoitettavaa on riittänyt Ebba Anderssonista, Calle Halfvarssonista, Stina Nilssonista ja Frida Karlssonista. Ampumahiihtäjä Hanna Öberg on listalla kuudentena.

Aftonbladet kyseli lukijoiltaan, kenestä haluttaisiin enemmän artikkeleita. Lisää juttuja kaivattiin muun muassa Zlatan Ibrahimovicista, Tove Alexanderssonista, Peter Forsbergista, Ingemar Stenmarkista ja Harald Treutigerista.

-Juho-Veikko Hytönen

Eniten palstatilaa Ruotsin tiedotusvälineissä saaneet urheilijat, lokakuu 2018-syyskuu 2019

1. Charlotte Kalla, maastohiihto, (yhteensä 15 904 artikkelia)
2. Janne Andersson, jalkapallo, (15 062)
3. Zlatan Ibrahimovic, jalkapallo, (13 670)
4. Peter Gerhardsson, jalkapallo (12 695)
5. Kosovare Asllani, jalkapallo (11 924)
6. Hanna Öberg, ampumahiihto (11 486)
--------
9. Ebba Andersson, maastohiihto
12. Calle Halfvarsson, maastohiihto
15. Stina Nilsson, maastohiihto
16. Frida Karlsson, maastohiihto

Koko 20-listan ja julkaistujen artikkelien määrän voi käydä katsomassa langd.se-sivulta.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri