CHXL 550x90px webbanneri

IS: Vuokatin Suomen Cup -avauksen televisiointi vaarassa

Suomen Cup käynnistyy viikonloppuna Vuokatista. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen Cup käynnistyy viikonloppuna Vuokatista. Kuva: Touho Häkkinen

Maastohiihtokausi käynnistyy tulevana viikonloppuna perinteisellä Suomen Cup -avauksella Vuokatista. Lauantaina ohjelmassa on vapaan hiihtotavan sprintti ja sunnuntaina viestit.

Suomen Cup on näkynyt viime vuosina Ylen kanavalta, mutta tällä hetkellä Ylen TV2:n tulevan viikonlopun ohjelmistosta puuttuu maastohiihto kokonaan.

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että Suomen Cupin televisiointioikeudet omistava Infront Sports & Media ja Yle Urheilu eivät ole päässeet sopimukseen Vuokatin Suomen Cupin televisioinnista. Sopimusta ei ole myöskään syntynyt vielä Vantaan ja Pyhäjärven viikonloppujen osalta. Rovaniemen Suomen Cup televisioidaan varmuudella marraskuun puolivälissä.

– Kyse on Yle Urheilun ja Infrontin välisistä neuvotteluista, jotka ovat edelleen kesken. En halua syventää sitä, miksi ne ovat kesken. Vuokatin osakilpailun televisiointi on yhä mahdollinen, jos sopimusneuvottelut menevät maaliin, kommentoi Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen perjantaina Ilta-Sanomille.

Hiihtoliiton markkinointiyhtiön Nordic Ski Finlandin toimitusjohtaja Jari Töykkä kertoo lehdelle, että Suomen Cupin osakilpailut tulisi sopimuksen mukaan näkyä vapaalla kanavalla.

Hiihtoliitto ei ole kuitenkaan asiassa neuvotteleva osapuoli, sillä televisiointioikeudet ovat Infrontilla.

- Tietysti televisiointi on täysin avainasia. Suomen Cup on vaikeiden alkuvuosien jälkeen käännetty taloudellisesti liitolle ja järjestäjille kannattavaksi tuotteeksi ja urheilullisesti viihdyttäväksi paketiksi. Se perustuu nimenomaan laajaan ja vapaaseen tv-näkyvyyteen. Aika harva muu kansallinen urheilutapahtuma liimaa puoli miljoonaa suomalaista tv:n ääreen, Töykkä sanoo Ilta-Sanonille.

Suomen Cupin sprintti käynnistyy karsintakilpailulla lauantaina kello 10. Erähiihdot jatkuvat kello 12. Sunnuntain viesti starttaa naisten osalta kello 10 ja miesten viestin lähtölaukaus annetaan kello 12.15.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri