KU Rollerski 550x90px

Maastohiihtoon tehtiin sääntömuutoksia - Suomen Cupissa ei hiihdetä enää vajailla viestijoukkueilla

Miesten viestin lähtö Vuokatin Suomen Cup-avauksessa vuosi sitten. Kuva: Touho Häkkinen

Miesten viestin lähtö Vuokatin Suomen Cup-avauksessa vuosi sitten. Kuva: Touho Häkkinen

Hiihtoliiton maastohiihdon sääntötyöryhmä ja johtoryhmä ovat käsitelleet kauden 2018–2019 aikana kentältä tulleita päivitysesityksiä maastohiihdon kilpailusääntöihin.

Sääntöihin on tehty muutoksia muun muassa kohdissa, jotka käsittelevät osallistumisoikeutta, pakkasrajoja ja kilpailujen järjestämisoikeuksien hakemista.

Yleisön kannalta yksi näkyvimpiä muutoksia on se, ettei Suomen Cupissa nähdä enää vajaita viestijoukkueita. Aiemmin Suomen Cupin viesteissä useat seurat ovat hiihtäneet viestissä avausosuuden tai kaksi ensimmäistä osuutta, kun joukkuetta ei ole saatu täyteen.

Vastaisuudessa viesteihin saa ilmoittaa vain täysiä joukkueita ja jokaisen joukkueen jäsenen on noudettava kilpailunumero 30 minuuttia ennen viestin starttia. Muuten joukkueelle ei anneta lähtölupaa.

Sääntökohdassa on kuitenkin seuraavanlainen teksti, joka sallii poikkeuksia:

”Tuomarineuvostolla on mahdollisuus antaa joukkueelle osallistumisoikeus force majeure -tapauksissa”

Sääntömuutoksia tehtiin noin pariin kymmeneen kohtaan. Muun muassa kilpailujen pakkasrajoja siirrettiin lämpimämpään suuntaan. Nuorten eli 16-vuotiaiden ja sitä nuorempien sarjoissa kilpailua ei saa järjestää, mikäli lämpötila on kylmempi kuin -15. Aiemmin raja kulki 17 pakkasasteessa. Veteraanien SM-hiihtojen pakkasraja on nykyään -17, kun se aiemmin oli -20.

Kaikki sääntömuutokset löytyvät Hiihtoliiton sivuilta, josta löytyy myös linkki lajisääntöihin.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri