KU Rollerski 550x90px

Kaikki hiihdon Suomen cupin osakilpailut näkyvät sittenkin Ylen kanavilla

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Maastohiihdon Suomen Cupin kaikki kuusi osakilpailua näkyvät Ylen TV-kanavilla kausilla 2019-2020 ja 2020-2021. Ensimmäiset osakilpailut hiihdetään jo tulevana viikonloppuna Sotkamon Vuokatissa.

Viime viikolla Ilta-Sanomat uutisoi, että kaikkien osakilpailujen näkyminen Ylen kanavilla oli epävarmaa.

Pohjoismaiset lajit maailmancuptapahtumineen ovat vetovoimaisia TV-tuotteita, jotka naulitsevat tv-katsojat lähes jokaisena talven viikonloppuna jännittämään suomalaisesityksiä. Myös maastohiihdon Suomen Cup on vetänyt viimeisten kausien aikana television ääreen tasaisesti puoli miljoonaa suomalaista.

Myös tulevalla kaudella hiihtofanit saavat seurata kilpailusarjaa Ylen kanavilla. Aiempien kolmen Suomen Cupin osakilpailun televisioinnin lisäksi, nyt päättyneissä neuvotteluissa Infront Sports & Median kanssa Yle vahvisti televisioivansa kolme muuta kilpailua. Vuoden 2019 puolella kilpailut käydään Vuokatissa ja Rovaniemellä. Vantaan, Vöyrin, Pyhäjärven ja Ristijärven osakilpailut kilpaillaan kevättalvella 2020.

Hiihtoliiton kaupallisen yhtiön Nordic Ski Finlandin toimitusjohtaja Jari Töykkä on tyytyväinen ratkaisuun, joka vahvistaa pohjoismaisten lajien mediakattausta merkittävästi.

- Suomen Hiihtoliitto on erittäin tyytyväinen Suomen Cupin koko kisasarjan televisioinnin jatkumiseen Ylen vapailla kanavilla seuraavan kahden kauden aikana kevääseen 2021 saakka, toteaa Töykkä Hiihtoliiton tiedotteessa.

Suomen Cup on yksi merkittävimmistä kotimaisista urheilusarjoista, jonka arvo on hiihdon seuratoiminnalle kiistämätön.

- Maastohiihdon Suomen Cup on Suomen Hiihtoliitolle ja koko suomalaisille hiihtoperheelle, seuroille, urheilijoille sekä kaikille hiihdon ystäville todella merkittävä kilpailusarja. Sen kattava näkyminen Ylen kanavilla, sekä YLE2:lla että YLE Areenassa on erinomainen asia. Olemme iloisia, että jo vuodesta 2011 alkanut yhteistyö Ylen kanssa Suomen Cupin osalta jatkuu Ylen ja Infrontin välisen sopimuksen kautta myös tulevien kausien aikana.

Suomen Cupin ohjelma

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri