KU Rollerski 550x90px

Uusi suomalais-norjalainen joukkue Visma Ski Classics -sarjaan – Heikki Korpela ja Kari Varis mukana

Heikki Korpela hiihtää Visma Ski Classics -sarjaa ensi kaudella. Kuva: Touho Häkkinen

Heikki Korpela hiihtää Visma Ski Classics -sarjaa ensi kaudella. Kuva: Touho Häkkinen

Uusi hiihtotiimi Team Northern Fish Hätälä kokoaa yhteen neljä hiihtäjää pohjoisesta Suomesta ja Norjasta.

Mukava tiimissä ovat Suomesta Heikki Korpela (Pohti Ski Team) ja Kari Varis (Ilmajoen Kisailijat) sekä Norjasta Vegard Johnsen (Ankenes Skiklubb) ja Håkon Mikalsen (Nordreisa).

Lisäksi tiimissä hiihtää mahdollisesti muutamia kisoja Norjan aluemaajoukkuetta edustava Silje Theodorsen.

Heikki Korpelan mukaan tiimin tavoitteena on saada edustajiaan maastohiihdon maailmancupiin sekä menestyminen Visma Ski Classic -kilpailuissa.

- Lisäksi haluamme näyttää esimerkkiä Pohjoismaiden välisestä yhteistyöstä, hän sanoo tiedotteessa.

Uusi tiimi on mukana heti Visma Ski Classicsin avausviikonloppuna joulukuun alussa. Joukkueella on edustusta myös kaikissa sarjan kisoissa Marcialongasta eteenpäin sekä parissa kilpailussa tammikuussa.

- Edustukset maailmancupissa voivat tuoda muutoksia alkukauteen. Minä ja norjalaiset miehet edustamme tiimiä lisäksi muissa ulkomaan kisoissa, erityisesti Norjassa, Korpela kertoo.

Tiimin syntymisen taustalla on vuosikymmenen yhteistyö Suomen johtavan kalayrityksen Hätälä Oy:n ja Heikki Korpelan välillä. Hätälä on Korpelan hiihtouran ensimmäinen sponsori ja ollut lähes koko yhteistyön ajan myös hänen pääyhteistyökumppaninsa. Nyt yhteistyö kasvaa tiimitoiminnaksi.

Hätälän kalatuotteet tehdään Suomessa, mutta raaka-aineesta merkittävä osa on peräisin Pohjois-Skandinaviasta. Näin onkin luontevaa, että myös tiimin hiihtäjät ovat Pohjois-Skandinaviasta.

Neljällä tiimin hiihtäjistä on kokemusta maailmancupista maajoukkueessa. Varis ja Korpela ovat SM-mitalisteja, Johnsen ja Mikalsen Pohjois-Norjan mestareita.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri