KU Rollerski 550x90px

Esa Mursu ja Heli Heiskanen pomottivat Pogostassa

pogostanhiihto2012Järjestyksessään 36. Pogostan Hiihdon perinteisen hiihtotavan 51 kilometrin lenkin sivakoi lauantaina Ilomantsissa 945 hiihtäjää. Ensikertalaiset Esa Mursu ja Heli Heiskanen juhlivat Pogostassa.

pogostanhiihto2012Ensikertalaiset Esa Mursu ja Heli Heiskanen juhlivat Pogostassa. Kuva: Armas HärkönenJärjestyksessään 36. Pogostan Hiihdon perinteisen hiihtotavan 51 kilometrin lenkin sivakoi lauantaina Ilomantsissa 945 hiihtäjää. Retkisarjan 30 kilometriä kiersi 140 hiihtäjää. Yhteensä osallistujia oli 1085. Pilvipoutainen sää vaihteli aamun pikkupakkasesta iltapäivän yhteen plusasteeseen.

Miesten yleisen sarjan voiton vei ensi kertaa Pogostassa hiihtänyt Posion Pyrinnön Esa Mursu. Hän jätti Max tiimi 2012 Jukka-Pekka Ojalan yli minuutin päähän. Kolmas oli Tampereen Yrityksen Ville Ranta.

Naisten yleisessä sarjassa emännöi puolestaan Kouvolan Hiihtoseuraa edustava Mursun avovaimo ja myös hiihdon ensikertalainen Heli Heiskanen. Hän oli maalissa reilut 11 minuuttia aikaisemmin kuin toiseksi tullut Vörå If:n Linda Forth. Kolmas oli Piia Ivakko Suomen Kiitoautot Oy:stä.

Pitkien matkojen SM-sarjaa jo ennen Pogostaakin johtanut Mursu kertoi tarkoituksena olleen selvitä reissusta kohtuuvauhdilla, sillä edessä on ensi viikonloppuna Imatran SM-kisat ja siellä 50 kilometrin hiihto.

- Heti sen jälkeen alkavat Lapponia-hiihdon osakilpailut. Puolentoista viikon aikana kertyy noin 350 kilometriä kilpahiihtoa, hän summasi.

Mursulle jäi Pogostasta mieleen kaikin puolin hyviä muistoja. 

- Reitti oli juuri sellainen kun oli kerrottukin, sellainen pikkunäppärä, jossa ei ole pitkiä nousuja. Ladut olivat loistavassa kunnossa, hän kiitteli.

Myös Heli Heiskanen tykkäsi hiihtää Pogostan harjuilla.

- Maasto oli tosi kiva. Matka tuntui menevän nopeasti. Minäkin yritin päästä mahdollisimman helpolla, sillä samanlainen kisaruletti on edessä kuin Esalla, hän kertoi.

Pitkien matkojen SM-kisan hän totesi osoittavan ihan hyvää uudistusmieltä.

- Mutta harmittavaa on, ettei muita naisia ei täälläkään juuri ole mukana. Sprintticup varmaan vetäisi väkeä enemmän, hän pahoitteli.

Tapahtumasta kuulosti useimmalle jääneen hyvä mieli.

- Erinomainen hiihto, varmaan Suomen  ykkönen. Kaikki järjestelyt pelaavat hyvin, haapamäkeläinen Martti Vainio totesi.

Helsinkiläinen J.P. Roos on hiihtänyt Pogostan kaikkiaan yli 40 kertaa, muutaman kerran molempina päivinä.

- Jäin Pogostan ansiosta koukkuun hiihtoharrastukseen ja nyt olen Worldloppetiakin kiertänyt. Mutta Pogosta on paras. Maisemat ovat tosi hienoja, ja ladulla juuri sopivasti väkeä mukana. Jostain syystä täällä on useimmiten myös hyvä keli, Roos toteaa.

Pogostassa sujutellaan sunnuntaina vapaalla hiihtotavalla 58 kilometriä ja retkisarjan 30 kilometriä. Lähtö tapahtuu kello 9.

36. Pogostan hiihto, 51 km (p):

Miehet: 1) Esa Mursu Posion P 2.19.24, 2) Jukka-Pekka Ojala Max-tiimi 2.20.27, 3) Ville Ranta TampY 2.20.39.

Naiset: 1) Heli Heiskanen Kouvolan HS 2.40.07, 2) Linda Forth Vörå IF 2.51.37, 3) Maarit Talonen JoensK 2.58.22.

>>Kisasivut

-Armas Härkönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri