KU Motion Krista 550x90px

Suomen Cupin avausviesti oli Kainuun Hiihtoseuran naisten ylivoimaa

Kuva: Touho Häkkinen/SHL

Kuva: Touho Häkkinen/SHL

Kainuun Hiihtoseura voitti maastohiihdon viestikauden avauskilpailun Vuokatissa sunnuntaina.

Suomen Cupin vapaan hiihtotavan viestin voitto irtosi kolmikolla Anita Korva, Anni Alakoski ja Anne Kyllönen.

Korva ja Alakoski ratkaisivat käytännössä voiton jo ennen Kyllösen ankkuriosuutta. Kyllönen hiihti osuutensa ylhäisessä yksinäisyydessä ja eroa seuraavaan joukkueeseen oli maalissa lähes 50 sekuntia.

Viestin kakkonen oli Vuokatti Ski Team Kainuu. Liukkailla suksilla liikenteessä ollut Katri Lylynperä karkasi avausosuudella muilta. Toisella osuudella Aija Söyrinki joutui päästämään Kainuun ja Vantaan Hiihtoseurat ohitseen, mutta Vilma Nissinen nosti ankkuriosuudella joukkueensa niukasti toiseksi.

Vantaan Hiihtoseuran kolmikko Hennariikka Rahkola, Jasmi Joensuu ja Aira-Maarit Mantsinen tekivät hienon joukkuesuorituksen hiihtämällä kolmanneksi. Mantsinen pääsi viimeiselle osuudelle yhdessä Anne Kyllösen kanssa, mutta Kyllönen meni menojaan. Mantsinen piti joukkueen kuitenkin tiukasti toisella sijalla, kunnes Vuokatin Nissinen saavutti hänet aivan lopussa ja piti loppusuoralla takanaan.

Naisten viestejä hallinneen Hämeenlinnan Hiihtoseuran sunnuntai ei käynnistynyt odotetusti, kun Anni Kainulainen jäi avausosuudella muista kärkijoukkueista ja Maija Hakala kaatui toisella osuudella. Laura Mononen pääsi viimeiselle osuudelle vasta kahdeksantena, eikä ehtinyt nostaa hämeenlinnalaisia palkintopallille. Hämeenlinnan Hiihtoseura oli viestin neljäs noin kolme sekuntia Vantaan Hiihtoseuran takana.

Ikaalisten Urheilijat oli viides ja Oulun Hiihtoseura kuudes.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri