CHXL 550x90px webbanneri

Vasaloppet mukaan Visma Ski Classicsin mäkikirikilpailuun – Mäkimaali heti ensimmäisen nousun päällä

Vasaloppetissa hiihdetään heti alussa ylämäkeen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Vasaloppetissa hiihdetään heti alussa ylämäkeen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Pitkän matkan hiihdon legendaarisimpiin tapahtumiin kuuluva Vasaloppet lisää kilpailuunsa Visma Ski Classics -sarjan mäkikirimaalin.

Sarjassa on kerätty mäkipisteitä maantiepyöräilystä tuttuun tapaan, mutta sangen tasaisella reitillä hiihdettävä 90 kilometrin maraton Sälenistä Moraan on tähän mennessä hiihdetty ilman mäkimaalia.

Vasaloppetin reitin korkein kohta saavutetaan heti kolmen kilometrin hiihtämisen jälkeen, jolloin ollaan 528 metriä merenpinnan yläpuolella. Mäkimaali on juuri tämän mäen päällä.

- Vasaloppetin ensimmäinen mäki ei ole pisin eikä jyrkin Visma Ski Classics -sarjassa, mutta se on tunnettu maamerkki sekä huipuille että kuntohiihtäjille. Mäkikirin asettaminen sinne tuo tapahtumaan lisää tunnelmaa ja jännitystä, sillä kilpailu lähtee käyntiin heti kovasta vauhdista, perustelee Visma Ski Classics -sarjan toimitusjohtaja David Nilsson tiedotteessa.

Mäkikirin jälkeen hiihdettävää riittää vielä 87 kilometriä, joten kilpailijoiden on tarkkaan mietittävä taktiikkaansa osakilpailumenestyksen ja mäkikilpailun suhteen.
Sarjan mäkikirikilpailussa mäkimaaleista pisteitä jaetaan 10 parhaalle miehelle ja viidelle parhaalle naiselle. Kauden aikana eniten pisteitä keränneille on luvassa palkintorahaa.

Viime kaudella sarjan mäkikirikilpailun voittivat Morten Eide Pedersen (Team BN Bank) sekä Astrid Öyre Slind (Team Koteng)

Vasaloppet hiihdetään seuraavan kerran 1. maaliskuuta 2020.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri