CHXL 550x90px webbanneri

Calle Halfvarsson on monta kertaa polttanut itsensä loppuun Rukan jälkeen – tällä kertaa harjoitusohjelmaa noudatetaan orjallisesti

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Tour de Ski on kolmikertaisen MM-viestimitalistin mielestä talven arvokilpailu.

Calle Hafvarsson on ollut tuttu näky hiihdon maailmancupin tuloslistan kärkipäässä Rukalla ja Lillahammerissa. Joulukuussa 2016 hän jopa johti maailmancupin kokonaiskilpailua, mutta kauden päätteeksi mies löytyi maailmancupin kokonaistilanteesta sijalta 21.

Eikä se ole ainoa kerta. Itse asiassa Halfvarsson on vuosi toisensa perään taistellut palkintosijoista alkukaudesta, mutta vuodenvaihteen jälkeen mies on kadonnut maan alle.

Maailmancup-latujen ruotsalaismiesten ykköstoivo myöntää, että mopo on lähtenyt usein keulimaan alkukaudesta. Hän ei ole noudattanut valmentajansa harjoitusohjelmaa. Kolminkertainen viestin MM-mitalisti kertoi mietteistään ruotsalaisen längd.se-sivuston haastattelussa.

- On tuntunut terävältä ja olen treenannut liian kovaa. Jos ohjelmassa on rauhallinen harjoitus niin sen pitää myös olla rauhallinen, Halfvarsson selvittää aiempien vuosien virheitä.

- Kuusamossa olen päässyt palkinnoille ja olen matkustanut kotiin harjoittelemaan. Jonkinlainen kiire on jäänyt päälle ja olen treenannut liian kovaa. Luultavasti sillä tavalla olen polttanut itseni monta kertaa loppuun, hän jatkaa.

Tulevalla kaudella mopo ei saa karata käsistä. Halfvarsson on seurannut valmentajansa Mattias Nilssonin ohjelmaa orjallisesti, eikä ole sooloillut. Lisäksi hän aikoo jättää väliin muutamia osakilpailuja.

- Se tulee olemaan vaikeaa ja tylsää, mutta näen sen investointina seuraavaan kilpailuun.

Harjoituskaudella Halfvarsson on kärsinyt ongelmista lapaluissa alueella. Syksyllä hän oli kymmenen päivän flunssassa ja tämä vaikeutti osin Mallorcan leiriä. Siitä huolimatta 30-vuotias hiihtäjä on luottavainen ensi kauden suhteen. Huippukunto yritetään ajoittaa tällä kertaa Rukan sijaan vuodenvaihteeseen.

- Tour de Skistä tulee eräänlainen arvokisa tällä kaudella, hän analysoi arvokisatonta vuotta.

Keski-Euroopan Tourin lisäksi myös Skandinavian kiertue kiinnostaa. Ja ylipäätänsä menestyminen marraskuusta maaliskuulle.

Ruotsin kansallinen hiihtokausi käynnistyy Jällivaarasta kahden viikon kuluttua. Ensi viikolla Halfvarsson ja muu Ruotsin maajoukkue lopettelee harjoituskautta Bruksvallarnassa.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri