KU Motion Krista 550x90px

Kandidaatit Ruotsin vuoden urheilijaksi julki: hiihtäjät, suunnistajat ja ampumahiihtäjä ehdolla monessa kategoriassa

Stina Nilsson on ehdolla useammassa palkintoluokassa. Kuva: NordicFocus

Stina Nilsson on ehdolla useammassa palkintoluokassa. Kuva: NordicFocus

Ruotsissa julkistettiin keskiviikkona ehdokkaat vuoden 2019 parhaiksi urheilijoiksi. Lopulliset voittajat julkistetaan Ruotsin urheilugaalassa tammikuussa.

Länsinaapurissa valitaan erikseen vuoden nais- ja miesurheilijat. Naisurheilijoiksi ehdolla ovat maastohiihtäjä Stina Nilsson, ampumahiihtäjä Hanna Öberg, suunnistaja Tove Alexandersson ja uimari Sarah Sjöström.

Miesten ehdokkaat ovat suunnistaja Gustav Bergman, seiväshyppääjä Armand Duplantis, rullalautailija Oskar Rozenberg Hallberg ja kiekonheittäjä Daniel Ståhl.

Oeberg140319TumaNFHanna Öberg. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Vuoden joukkueeksi ehdolla ovat naisten jalkapallomaajoukkue, naisten maastohiihdon MM-viestin joukkue, suunnistajien MM-viestijoukkue sekä keilaajapari Josefin Hermansson ja Jenny Wegner.

Vuoden tulokkaaksi ehdolla on muun muassa maastohiihtäjä Frida Karlsson. Parhaaksi valmentajaksi ehdolla ovat maastohiihtomaajoukkuetta luotsannut Rikard Grip ja suunnistajien Håkan Carlsson. Vuoden suorituksiksi on ehdolla muun muassa Stina Nilssonin ja Hanna Öbergin uroteot.

BergmanGustavHelsinkiWCMalinFuhrIOFGustav Bergman. Kuva: Malin Fuhr/IOF

Viime vuonna vuoden urheilijoiksi valittiin Sarah Sjöström ja Armand Duplantis.

Vuoden parhaat valitsee Svenska Idrottsakademinin jäsenistö suljetulla lippuäänestyksellä. Urheilugaala järjestetään 27. tammikuuta

Kaikki ehdokkaat Ruotsin urheilugaalan sivuilla

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri