KU Motion Krista 550x90px

Kansainvälisiä tähtiä Oloksella, Rovaniemellä ja Kontiolahdella - Hiihtokausi 2019/2020 polkaistaan kunnolla käyntiin viikonloppuna

Federico Pellegrino on ilmoittautunut Rovaniemen FIS-kisoihin. Kuva: NordicFocus

Federico Pellegrino on ilmoittautunut Rovaniemen FIS-kisoihin. Kuva: NordicFocus

Hiihtolajien kausi 2019/2020 lähtee kunnolla liikkeelle viikonloppuna Suomessa ja naapurimaissa.

Maastohiihdossa kilpaillaan perinteisen FIS Tykkikisat Oloksella. Ohjelmassa on sprintti perjantaina ja vapaan sekä perinteisen hiihtotavan normaalimatkat viikonloppuna. Mukaan on ilmoittautunut kaikkiaan 365 osallistujaa ja heidän joukossaan on Suomen maajoukkuehiihtäjiä sekä muun muassa venäläistähdet Alexandr Bolshunov ja Natalia Neprjajeva.

Lauantaina ja sunnuntaina Rovaniemellä käydään myös FIS-hiihtoja. Mukana on muun muassa venäläistähti Sergei Ustjugov. Lauantain vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa starttaa italialainen Francesco De Fabiani ja sunnuntain sprinttiin on ilmoittautunut maailmanmestari Federico Pellegrino. Molemmille päiville on ilmoittautunut myös Itävallan Teresa Stadlober.

Ampumahiihtäjät Kontiolahdella ja Sjusjöenissä

Ampumahiihtäjät käynnistävät kilpailukauttansa Suomessa Kontiolahdella ja Norjan Sjusjöenissä. Kontiolahden kilpailuihin on ilmoittautunut peräti 212 kilpailijaa heidän joukossaan Suomen maajoukkue ja muun muassa Jekaterina Jurlova-Percht.

Sjusjöenissä norjalaiset ampumahiihtäjät karsivat paikoista Östersundin maailmancup-avaukseen. Seurakseen he saavat muun muassa Ranskan, Saksan ja Italian maajoukkueet. Mukaan kilpailuun ovat ilmoittautuneet Martin Fourcade, Simon Desthieux, Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Simon Schempp, Erik Lesser ja Benedikt Doll. Osallistujia on kaikkiaan 10 eri maasta. Viime vuonna Sjusjöenissä voittivat Tiril Eckhoff sekä Johannes ja Tarjei Bö.

Pitkän matkan hiihtojen kausi alkaa kotimassa Kiilopäähiihdolla joulukuun puolivälissä ja Visma Ski Classicsin merkeissä Italiasta marras-joulukuun taitteessa. Ruotsalaiset ja muutama norjalainen maratonhiihtäjä testaavat kuitenkin alkutalven virettään Ruotsin Grönklittissä lauantaina 30 kilometrin kilpailussa.

Lähtölistoja ja tuloksia:
Oloksen Tykkikisat
Rovaniemen FIS-hiihdot
Kontiolahden GP-kilpailut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri