KU Rollerski 550x90px

Norjan ylivoima hirvittää norjalaista Dalenia

dalen271211Suomi oli maailmancupin toiseksi paras maa naisten hiihdossa.dalen271211Magnar Dalen. Kuva: Hevoskuuri.fiSuomen naishiihtäjät keräsivät toiseksi eniten maailmancup-pisteitä norjalaisten jälkeen, mutta ero lajin mahtimaahan on murskaava. Norja tuottaa vuodesta toiseen uusia nimiä huipulle, eivätkä muut pysty samaan.

–Norjan ylivoima alkaa olla jopa vaarallista lajille, kommentoi Suomen norjalainen päävalmentaja Magnar Dalen puhelimitse Falunista.

Dalenin omien suojattien kausi lässähti tammikuun sairastelujen jälkeen, mutta vaikka suomalaiset eivät hiihtäneet kertaakaan palkintosijoille, talvi ei ollut pelkkää murheen alhoa.

Loppukauden ilopilkku oli Anne Kyllönen, joka kolkutteli kärjen kannoilla sprintin lisäksi normaalimatkoilla.

–Anne on osoittanut koko kauden hyvää kehitystä, Dalen kehui parhaimmillaan viidenneksi hiihtänyttä Kyllöstä.

Krista Lähteenmäki oli Tour de Skillä neljäs, mutta loppukausi oli vaisumpi. Dalen uskoo Lähteenmäen ja myös Kerttu Niskasen kehittyvän taas ensi kaudella.

–Ensi talven MM-kisoissa naisten viestissä meillä on hyvä mitalimahdollisuus. Muissa lajeissa täytyy löytää lisää vauhtia, Dalen laski.

Anssi Pentsinen kohautti alkukaudesta parilla hyvällä sprintillä, ja Matti Heikkinen oli hyvässä vedossa joulukuussa. Tour de Skin jälkeen kaikki muuttui, ja sairastelu vei Heikkisen kunnon laskukierteeseen.

–Vaikka miesten kausi oli huono, olen edelleen vakuuttunut siitä, että Matti, Musti (Sami Jauhojärvi) ja Ville (Nousiainen) voivat taistella ensi talvena mitaleista. Ei kukaan kaksi vuotta sittenkään olisi uskonut, että Matti voittaa Oslossa MM-kultaa, Dalen muistutti.

Näyttöpaikat vähenevät ensi kauden maailmancupissa, sillä miesten kiintiö normaalimatkoilla putosi neljään. Naisissa Suomella on viisi paikkaa normaalimatkoilla, sprintissä naisissa ja miehissä on kuusi paikkaa.

Taudeilta ei voi kokonaan välttyä

Nousiainen sairastui mykoplasmaan, ja monenlaiset muutkin taudit ovat vieneet suomalaishiihtäjiä petiin.

–Influenssa alkoi huoltajien joukosta Venäjän kisoissa ja siirtyi heistä urheilijoihin. Taudeilta ei voi kokonaan puolustautua, mutta haluaisimme, että lääkäri olisi joukkueen mukana useammin. Se on kuitenkin resurssikysymys, Dalen kertasi.

Suomalaishiihtäjien kausi jatkuu vielä SM-kisoilla Imatralla ensi viikonloppuna. Suomen cup huipentuu huhtikuun puolivälissä Kuusamossa.

(STT)


 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri