KU Rollerski 550x90px

Ruotsalainen kiinteistönvälittäjä yllätti maailmantähdet ampumahiihdon Norjan kauden avauksessa

Ingela Andersson yllätti Norjassa viikonloppuna. Kuva: NordicFocus

Ingela Andersson yllätti Norjassa viikonloppuna. Kuva: NordicFocus

Maailmancup-kausi alkaa vajaan parin viikon kuluttua Östersundista.

Ampumahiihtäjien Norjan kauden avausviikonloppu käytiin Sjusjöenissä. Ohjelmassa oli pikamatka lauantaina ja yhteislähtö sunnuntaina. Norjan maajoukkueen lisäksi kilpailussa oli mukana myös muun muassa Ranskan, Italian ja Saksan maajoukkueampumahiihtäjiä.

Lauantain pikakisa toi tulosten kärkeen muutamia yllättäjiä. Naisten kilpailussa nähtiin melkoinen pommi, kun Ruotsin Ingela Andersson kiilasi toiseksi voittaja Lisa Vittozzin takana. Anderssonin taakse jäivät muun muassa Dorothea Wierer, Vita Semerenko, Marte Olsbu Röiseland ja kaikki saksalaiset.

Ennen kilpailua moni penkkiurheilija oli tuskin kuullut Ingela Anderssonista. Edelliskaudella hän saavutti yhden vaivaisen pisteen, kun Andersson sijoittui Holmenkollenin päätösviikonlopun takaa-ajossa sijalle 40. Maailmancup-startteja kertyi viisi.

NRK:n haastattelussa kerrotaan, että Andersson on aiemmin työskennellyt kiinteistönvälittäjänä, mutta kokeilee tällä hetkellä rahkeitaan urheilussa kokopäiväisenä ampumahiihtäjänä. Hän asuu Oslossa ja harjoittelee yksityistallissa. Maajoukkueeseen hän ei ole kuulunut.

Parin viikon päästä Östersundissa nähtäneen, mihin asti 28-vuotiaan ruotsalaisen rahkeet riittävät.

Yhteislähtökilpailussa yllättäjät jätettiin taka-alalle. Voittaja oli Wierer ennen Denise Hermannia ja Marte Olsbu Röiselandia. Andersson taipui kolmen pystypaikan sakon myötä sijalle 20.

Kühn ja Fourcade voittoihin miehissä

Miesten pikakilpailun voittajaksi ylsi Saksan Johannes Kühn. Kakkonen oli yllättäjä Aleksaner Fjeld Andersen, joka oli viime vuonna IBU-cupin kokonaistuloksissa sijalla 14. Martin Fourcade ja Johannes Thingnes Bö jätettiin sijoille kolme ja neljä.

Sunnuntain yhteislähdössä Martin Fourcade otti voiton ennen maanmiestään Antonin Guigonnatia. Johannes Bö ampui kisassa peräti neljä ohilaukausta ja oli kuudes.

Ampumahiihdon maailmancup käynnistyy vajaan parin viikon kuluttua Östersundista.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri