KU Motion Krista 550x90px

Ebba Andersson kaatui juoksulenkillä ja loukkasi polvensa – kauden avaus vaarassa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ruotsalaismaastohiihtäjä Ebba Anderssonin hiihtokauden avaus on vaarassa. Andersson kaatui juoksulenkillä maajoukkueensa harjoitusleirillä Bruksvallarnassa viime viikolla ja loukkasi polvensa.

Anderssonilla on ollut aiemminkin ongelmia saman polven kanssa ja se jouduttiin operoimaan kahteen otteeseen vuonna 2016. Polvi on mennyt alun perin sijoiltaan jo viisi vuotta sitten.

Ruotsin tiedotusvälineiden mukaan Andersson kulkee tällä hetkellä kyynärsauvoilla. Mahdolliset jatkotutkimukset ovat edessä kuluvalla viikolla. Vielä ei ole tiedossa, pystyykö Andersson osallistumaan tulevan viikonlopun Ruotsin kauden avaukseen Jällivaarassa tai Rukan maailmancupiin viikkoa myöhemmin.

- Emme tiedä vielä, onko vamma vakava. Kyse voi olla nivelsiteen venähdyksestä, jolloin paraneminen vie pari päivää tai viikon, kertoo Ruotsin maajoukkuelääkäri Magnus Oskarsson SVT:lle.

Oskarssonin mukaan Ebba Anderssonin tapauksessa oli onni myötä, sillä leirillä oli paikalla useampia asiantuntijoita, jotka pääsivät hiihtäjän luo muutaman minuutin kuluessa kaatumisesta, jolloin Anderssonin polvi saatiin sidottua.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri