CHXL 550x90px webbanneri

Savonia Hiihto uudistuu

Savonia Hiihto hiihdetään ensi talvena uudella reitillä. Kuva: Riikka Silkala

Savonia Hiihto hiihdetään ensi talvena uudella reitillä. Kuva: Riikka Silkala

(Julkaistu yhteistyössä Mikkelin Hiihtäjien kanssa) 
Ensi vuoden Savonia Hiihto hiihdetään yksipäiväisenä ja uudella reitillä. Tapahtumapäivä on lauantai 15.2.2020, jolloin hiihdetään sekä perinteisen että vapaan tyylin matkat, perheiden retkisarja sekä lasten Prisma-hiihto.

Lähtöpaikka 40 ja 28 kilometrin matkoille on Otavasta. Maali on tuttuun tapaan Mikkelin raviradalla. Prisma-hiihdon sekä 11 kilometrin lähdöt ovat raviradalla. Perinteisen tyylin lähtö on kello 9.00 ja vapaan tyylin kello 11.00. Raviradalta pääsee lähtöpaikalle Otavaan linja-autokyydityksellä, joka kuuluu osallistumismaksuun.

–Halusimme rakentaa yhdelle päivälle isomman tapahtuman. Mikkelin mainiot puitteet mahdollistavat myös ison tapahtuman järjestämisen. Ladulle mahtuu kyllä paljon hiihtäjiä, kertoo kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Antti Lampinen.

Pitkien hiihtomatkojen erikoismiehen Lampisen päästä lähti myös idea lähtöpaikan siirtämisestä Otavaan ja yhden yhtenäisen reitin käytön. Lampinen kehuu uuden reitin maaston olevan huippuluokkaa.

–Hyödynnetään Savoniaa varten valmiina olevaa ja koko talven ylläpidettävää loistavaa reitistöä Mikkelissä. Reitti luo uuden elämyksen myös kuntohiihtäjälle hiihtää ”ulkomailta Otavasta” kotiin.

Lähtö on tänä vuonna Otavan koulutilan pellolta, josta hiihdetään ensin lenkki Otavan alueella hyödyntäen Liukkolan pururata. Sieltä matka jatkuu Akkalan lenkille, jossa on mahdollista poiketa myös Latupirtille. Matkan varrella on myös uusi nuotiopaikka, jossa on wc-tila. Latupirtin latua hiihdetään kohti ravirataa, jossa lyhyempi 28 kilometrin lenkki saavuttaa maalin. 40 kilometrin hiihtäjät jatkavat kiertäen perinteisen Savonia-lenkin Kalevankankaan ja Kyrönpellon maastossa.

Mikkelin Hiihtäjien järjestämässä Savonia-hiihdolla on myös uusia yhteistyötahoja. Vector Sport –hankkeen kautta kehitetään liikuntamatkailua yhteistyössä Kaakon aluejärjestöjen ja Pietarin urheilukomitean kanssa.

–Toivotaan, että saadaan kansainvälisiä hiihtäjiä niin Pietarin suunnalta kuin muualtakin.

Lähtöpaikalla järjestelyjä toteuttamassa ovat mukana Otavan kyläaktiivit.

–On saatu mukaan uusia talkoolaisia ja tukijoita, jotka mahdollistavat useiden teiden ylityksien lumetuksen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.mikkelinklassikot.fi 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri