KU Motion Krista 550x90px

Visma Ski Classics -sarjan osallistujat kuntohiihtäjistä ammattilaisiin nyt yhdellä rankilla – mukana yli 30 000 hiihtäjää ja 1200 suomalaista

Britta Johansson Norgren on uuden rankinglistan ykkönen. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Britta Johansson Norgren on uuden rankinglistan ykkönen. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Pitkän matkan hiihtosarja Visma Ski Classics on julkaissut uuden rankilistan, jossa kaikki hiihtäjät ovat yhdellä listalla. Rankilla ovat siis sekä miehet että naiset kuntotasosta riippumatta.

Uudella listalla urheilijan pisteet määräytyvät sen mukaan, kuinka paljon hän jää ajallisesti oman sukupuolensa nopeimmalle Ski Classicsin tai Challenger -sarjan osakilpailuissa. Listalla on yli 30 000 hiihtäjää 50 eri maasta.

Sarjan organisaation mukaan uusi rankilista kannustaa hiihtäjiä osallistumaan aktiivisemmin sarjan tapahtumiin. Samalla omaa rankisijaansa voi vertailla esimerkiksi ystävien ja tuttavien kanssa.

Tällä hetkellä rankia johtaa Britta Johansson Norgrenia. Seuraavilla sijoilla ovat Tord Asle Gjerdalen ja Andreas Nygaard. Listan 100 parhaan joukossa on yhdeksän suomalaista. Parhaat suomalaiset ovat Heli Heiskanen (23:s), Ari Luusua (43.) ja Niko Koskela (57.). Kaikkiaan listalla on yli 1200 suomalaista hiihtäjää.

Sadan parhaan hiihtäjän lista on näkyvillä kaikille sarjan sivuilla. Muun listan tarkastelua varten tulee rekisteröityä sarjan sivuille.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri