KU Rollerski 550x90px

Ingvild Flugstad Östbergiä ei päästetä kilpailemaan Beitostöleniin eikä Rukalle terveyssyistä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Norjalaishiihtäjä Ingvild Flugstad Östberg ei hiihdä tulevana viikonloppuna Beitostölenissä Norjan hiihtokauden avauskilpailussa.

Norjalaista maailmancupin kokonaisvoittajaa ei nähdä myöskään maailmancup-avauksessa Rukalla.

Hän kertoi asiasta torstaina Beitostölenissä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

- Olen joutunut tilanteeseen, jossa en voi osallistua hiihtokilpailuihin. Se on ikävää ja valitettavaa. Tämä johtuu terveyssyistä, Östberg toteaa VG-lehdelle.

Hän ei erittele tarkemmin mistä on kyse, mutta kertoo, etteivät kaikki terveen urheilijan kriteerit täyty. Lehdistötilaisuuden perusteella aloite hiihtokauden avauksen siirtämisestä on tullut maajoukkueen huoltotiimiltä, ei urheilijalta itseltään.

- Meillä on loistava huolto- ja lääkintätiimi, jonka on joskus oltava tiukkana, Östberg totesi kyyneleet silmissä.

Östberg kertoo harjoitelleensa paljon ja nauttineensa siitä.

- Huippu-urheilijalla runsas harjoittelu on aina riski. Keho tarvitsee nyt aikaa päästäkseen takaisin plussan puolelle. Tällä hetkellä kaikki on hyvin ja olen ollut hyvällä tuulella, vaikka hiihtokilpailujen väliin jääminen onkin ikävä asia, Östberg kertoo ja sanoo terveyden menevän etusijalle.

Oestberg06012ModIngvild Flugstad Östberg voitti Tour de Skin viime talvena. Kuva: NordicFocus

Ei yksityiskohtia

Lehdistötilaisuudessa Östbergin terveystilanteesta ei kerrottu tarkempia tietoja.

- Kyse ei ole syömishäiriöstä, kun kerran kysyt sitä suoraan, vastasi maajoukkuelääkäri Öystein Andersen norjalaistoimittajan suoraan kysymykseen.

Andersenin mukaan kyse on monen tekijän summasta

- Pyrin olemaan niin avoin ja rehellinen kuin mahdollista menemättä kuitenkaan yksityiskohtiin. Toivottavasti kunnioitatte tätä, Östberg totesi lehdistölle.

Östberg ei osannut vielä sanoa kuinka kauan hän pysyy pois kilpaladuilta.

Östberg voitti Seefeldin MM-kilpailuissa viisi mitalia. Lisäksi hän voitti Tour de Skin sekä maailmancupin kokonaiskilpailun.

Lehdistötilaisuudessa tiedotettiin myös siitä, että maajoukkuehiihtäjä Eirik Brandsdal ei hiihdä viikonloppuna Beitostölenissä flunssan vuoksi.

Beitostölenissä hiihdetään lauantaina perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailu. Sunnuntaina kilpaillaan vapaalla hiihtotavalla.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri