KU Rollerski 550x90px

Hakola kovin tavottein Rukalle - "Jos sellainen päivä on siellä kuin tänään, niin aika korkealla ollaan"

Ristomatti Hakola antoi Rovaniemellä vakuuttavan näytön sprinttikunnostaan. Kuva: Touho Häkkinen

Ristomatti Hakola antoi Rovaniemellä vakuuttavan näytön sprinttikunnostaan. Kuva: Touho Häkkinen

Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo ja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola ottivat vakuuttavien esitysten jälkeen voitot Suomen Cupin perinteisen sprinteissä sunnuntaina Rovaniemellä. Naisten finaalissa Matintalon jälkeen seuraavina maalissa olivat Vieremän Koiton Kerttu Niskanen sekä uransa ensimmäiseen Suomen Cupin podiumsijoitukseen hiihtänyt Haapajärven Kiilojen Tiia Olkkonen. Miehissä Hakolan jälkeen seuraavat sijat menivät Pohti Ski Teamin Joni Mäelle sekä Skiteam 105:n Lauri Vuoriselle.

– Kiva on tämän jälkeen lähteä kansainvälisiin kisoihin, joissa on älyttömän hyvä vastus, niissä joutuu aina painamaan ihan loppuun asti, mietiskeli tyytyväinen sprinttivoittaja, Johanna Matintalo finaalin jälkeen Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Johanna Matintalo kertoi osanneensa lauantain jälkeen odottaa, että sunnuntain perinteisen sprintissä olisi kulkua. Itse asiassa hän oli aivan ylivoimainen jokaisessa neljästä hiihdostaan.

Perjantaina on luvassa sitä kovinta mahdollista sprinttivastusta, kun Rukan maailmancupviikonloppu käynnistyy.

Rovaniemen finaalissa Vieremän Koiton Kerttu Niskanen ylsi toiseksi kipeytyneestä selästään huolimatta. Niskanen oli myös lauantain vapaan kympillä toinen.

Finaalin kolmanneksi sijoittui vahvaa alkukautta hiihtävä Haapajärven Kiilojen pian 20 vuotta täyttävä Tiia Olkkonen. Podiumsija oli Olkkosen uran ensimmäinen Suomen Cupin kisoissa.

Voittajan nimi miehissä oli odotettu. Ristomatti Hakola vei omansa samantyyppisellä tavalla kuin Matintalo. Hän pysyi päivän kiistattomana ykkösenä alusta loppuun.

Rukan tuleva perjantai on tietenkin vahvasti myös Hakolan mielessä.

- Jos sellainen päivä on siellä kuin tänään, niin aika korkealla ollaan, laskeskelee tekemisiinsä tyytyväinen Ristomatti Hakola.

– Kyllähän ne muutkin maat ovat treenanneet. Koitetaan saada niillekin maitohapot aikaiseksi, hymähtää Hakola levollisesti.

Hakolan taktiikkana Ounasvaaralla oli saada "se riittävä rako" aikaiseksi ennen radan helppoa loppuosuutta. Näin hän teki.

Toisena ja kolmantena olivat terävää nousukuntoa myöskin väläytelleet Joni Mäki ja Lauri Vuorinen.

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen johtaa naisten henkilökohtaista Suomen Cupia 10 pisteen erolla Laura Monoseen (195-185). Kolmantena on Kerttu Niskanen, jolla on koossa 160 pistettä.

Ristomatti Hakolan johto sunnuntain jälkeen on selvä. Iivo Niskanen, joka myös on hiihtänyt kaikki osakilpailut, on 70 pisteen päässä (280-210). Juho Mikkonen on kolmantena 175 pisteellään.

Suomen Cup jatkuu Vantaan Hakunilassa 14-15 tammikuuta. Ohjelmassa on perinteisen väliaikalähdöt sekä perinteisen viestit.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri