KU Swix Pro 550x90px

Petter Northug tekee paluun hiihtoladuille Visma Ski Classics -sarjassa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Uransa vuosi sitten lopettanut Petter Northug väläyttelee paluuta huippuhiihdon pariin, mutta aloittaa vaatimattomammin.

Hän kertoi viikonloppuna asiasta VG-lehden haastattelussa.

Northug aikoo kilpailla pitkän matkan hiihdon puolella ensi talvena ainakin Marcialongassa. Hän edustaa norjalaista Team Ragde Eiendom -tallia, joka on ollut Visma Ski Classicsin ykköstalli miesten puolella viime vuosien aikana.

- Laitan numerolapun rintaan, mutta tämän kutsuminen comebackiksi on hieman liioittelua. Otan tämän harjoituksesta, Northug kertoi VG-lehdelle.

Northug starttaa Marcialongassa takajoukoista ja aikoo omien sanojensa mukaan piilotua massaan.

Tulevana talvena hiihtäjä kiistää kamppailevansa voitosta, mutta Northug ei sulje ovea huipputason urheilusatsaukselta. Voisiko hän voittaa Vasaloppetin?

- En haluaisi sanoa niin, sillä se kuulostaa pahalta. Voi olla, että tavoitteet ovat korkeammat jossain vaiheessa, mutta en aio sanoa tavoittelevani voittoa, Northug vastaa VG-lehden kysymykseen.

Northug voitti urallaan 13 maailmanmestaruutta ja kaksi olympiakultaa. Miehen hiihtoharjoittelu on jäänyt erittäin vähälle, mutta Northug on pitänyt kunnostaan huolta juoksemalla paljon. Myös tehoharjoittelua on ollut ohjelmassa juoksumatolla.

Viime kuukausina Northugin harjoitusaikaa on syönyt oman vaatebisneksen laajentaminen.

- Hiihto on mukavaa, kun on kirkas taivas ja aurinko paistaa, mutta lumisateessa en enää lähde hiihtämään. Sitä ei tarvitse tehdä, Northug kertoo.

Marcialonga hiihdetään 26. tammikuuta.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit