KU Rollerski 550x90px

Ski Classics käynnistyy Livignosta viikonloppuna – Team Mäenpään kisasukset Helsinki-Vantaalla, lainasuksilla prologiin

Tuleva viikonloppu käynnistää hiihtolajeissa myös Visma Ski Classics -sarjan, jossa hiihdetään pitkän matkan osakilpailuja huhtikuulle asti.

Perjantaina hiihdetään joukkuekilpailu, jonne suomalaistalli Ski Team Mäenpää joutuu vaikeassa tilanteessa. Talli tiedottaa, että joukkueen sukset eivät ole saapuneet Livignoon.

- Prologiin joudumme varmasti lainaamaan suksia muilta. Perjantain joukkueprologi ei ole maailman tärkein kisa, ja siihen keksimme varmasti keinoja, Kim Mäenpää kertoo tallin tiedotteessa.

Hän uskoo, että sunnuntaina joukkueella on käytössä jo omat sukset.

Sunnuntaina kärkitaistoon?

Muuten Mäenpään tallissa ollaan hyvillä mielin ennen kauden avausta. Livignossa hiihtävät Viktor, Hannes ja Hans Mäenpää sekä Niko Koskela. Hannes Mäenpään polvi on leikattu syksyllä, eikä hän vielä kilpaile avausviikonloppuna. Joukkuekisan naisten osuudella tallissa hiihtää Ida Mäenpää.

- Sunnuntaista tulee varmasti mielenkiintoinen kisa. Tavoite on olla mukana taistelemassa kärkisijoista. Niko on ollut aikaisemmin kymmenen sakissa näissä kisoissa ja syksyn kunto on ollut parempi kuin viime vuosina. Viktor on saanut olla terveenä koko harjoituskauden ajan ja häneltä odotan myös tasonnostoa tälle kaudelle, Kim Mäenpää arvelee.

Sen sijaan vuorokauden hiihdon ME-tuloksen puolitoista vuotta sitten tehneen Hans Mäenpään vahvuudet ovat Kim Mäenpään mukaan tulevan viikonlopun kisoja pidemmillä matkoilla.

Joukkuekilpailun matka on 15 kilometriä. Joukkuekilpailussa talleittain väliaikalähdöllä starttaavan joukkueen miesten aika määräytyy kolmantena maaliviivan ylittävän miehen mukaan. Näiden tulosten perusteella naiset lähtevät takaa-ajoon, jonka tulosten perusteella tallit keräävät pisteitä.

Sunnuntain yhteislähtönä käytävän henkilökohtaisen prologin hiihtomatka on 35 kilometriä.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri