KU Rollerski 550x90px

Muut jäivät sekuntien päähän, kun Norjan ykköstykit näyttivät ylivoimansa Rukan sprintissä

Maiken Caspersen Falla tuuletti voittoa Rukalla. Kuva: Modica/NordicFocus

Maiken Caspersen Falla tuuletti voittoa Rukalla. Kuva: Modica/NordicFocus

Joni Mäki hiihti neljännen kerran urallaan välieriin maailmancupin sprintissä.

Maastohiihdon maailmancupin avauspäivästä tuli norjalaisjuhla Kuusamossa. Tutut sprintteritähdet Maiken Caspersen Falla ja Johannes Hösflot Kläbo aloittivat kauden suvereeneilla sprinttivoitoilla, joissa eroja ei mitattu sekuntien osilla, vaan sekunneilla.

Falla oli naisten finaalissa täysin ylivoimainen, sillä Ruotsin Jonna Sundling jäi hänen vauhdistaan 2,4 sekuntia perinteisellä hiihtotavalla. Rukan ykkössija oli Fallan uran 20:s voitto maailmancupissa.

– Pidän tästä Rukan sprinttiradasta. Se on raskas, ja kestää maaliintulon jälkeen aikansa, että pystyy tekemään mitään, Falla sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa.

Kläbo näytti kauden alkutahdit vieläkin ylivoimaisemmin kuin Falla. Viime vuonna hän suoristi Kuusamossa maaliviivalla selkänsä liian aikaisin ja menetti voiton.Nyt ajatukset pysyivät loppuun asti kasassa.

– Hieno alku kaudelle, Kläbo sanoi FIS:lle.

Norjan kaksoisvoiton varmistanut Pål Golberg uupui Kläbon vauhdista yli neljä sekuntia. Kolmanneksi hiihti Ranskan Richard Jouve. Naisten finaalissa palkintotrion täydensi Yhdysvaltain Sadie Maubet Bjornsen.

Mäen välierätaso pitää

Suomalaisista parhaassa vauhdissa oli Joni Mäki, joka ylsi ainoana suomalaisena 12 parhaan välieriin. Mäki, 24, ei ole vielä urallaan yltänyt finaaliin cupissa, mutta uskoo nostaneensa tasoaan viime kaudesta. Silloin hän oli kolmesti välierissä ja jatkoi Rukalla siitä.

– Uskon, että eteenpäin on menty pienin askelin, Mäki sanoi Ylen tv-haastattelussa.
Pudotushiihtoihin ylsi seitsemän suomalaismiestä ja neljä suomalaisnaista. Mäkeä lukuun ottamatta muut eivät yltäneet jatkoon ensimmäisestä erävaiheesta.

(STT)

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri