KU Motion Krista 550x90px

Hakolalla oli varvasoireita jo perjantaina, mutta se ei estänyt sprintissä kilpailemista

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Suomen maastohiihtomaajoukkueen muonavahvuus pieneni Rukan viikonlopun osalta yhdellä miehellä, kun varvasvaivainen Ristomatti Hakola joutui vetäytymään lauantain 15 kilometrin perinteisen kilpailusta.

Hakola kärsii vasemman jalan tulehtuneesta varpaasta ja päätti lauantaiaamuna vetäytyä päivän kilpailusta.

– Ongelma oli jo eilen tiedossa, mutta ei se haitannut hiihtoa, miesten maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen vahvisti lauantaiaamuna STT:lle.

Hakola eteni perjantaina sprintin pudotushiihtoihin, mutta putosi jatkosta jo ensimmäisessä vaiheessa. Hakola oli perjantain kilpailun jälkeen vihainen itselleen, koska miehen iskukyky ei riittänyt välieriin asti.

Tour-muotoisen kilpailun kyseessä ollessa Hakola ei voi osallistua sunnuntain 15 kilometrin vapaan päätösmatkalle, koska jättää väliin lauantain kilpailun.

Maailmancupin avausviikonlopusta tuli Hakolan osalta pannukakku.

– Juttelin aamulla Ristomatin kanssa. Häntä harmitti, mutta katsoi jo eteenpäin. Kausi on alussa, joten kilpailuja riittää, Pasanen kertoi.

"Odotukset ovat hyvät"

Päävalmentaja Pasanen oli tyytyväinen siihen, että seitsemän suomalaismiestä pääsi jatkoon perjantain sprintin aika-ajosta ja saalisti maailmancupin pisteitä. Välieriin asti ylsi kuitenkin vain Joni Mäki.

Tänään Suomen miehet säntäävät ladulle Iivo Niskasen johdolla, kun 15 kilometrin perinteinen alkaa kello 12.30.

– Odotukset ovat hyvät. Matka on hyvä, ja taistelemme pisteistä. Iivoa voi odottaa korkeille sijoille, Pasanen paalutti.

Niskasen lisäksi 30 parhaan joukkoon ja maailmancupin pisteille ovat tyrkyllä esimerkiksi Perttu Hyvärinen ja perjantaina säväyttänyt Mäki.

STT–Petteri Ikonen

Tulokset ja lähtölistat

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri