KU Motion Krista 550x90px

Ruotsi juhli ampumahiihtocupin avauskilpailussa, Suomi sijalle 17

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Suomen kaksikolta jäi maali saavuttamatta, kun ampumahiihdon maailmancupin kausi avattiin parisekaviestillä Ruotsin Östersundissa.

Kierroksella ohitettu ja sitä myöten radalta ulos liputettu Suomi eli Suvi Minkkinen ja Jaakko Ranta oli tuloslistalla lopulta 17:s.

Kisan voitti kotiyleisön riemuksi Ruotsin huippupari Hanna Öberg ja Sebastian Samuelsson. Saksa jäi 18,1 sekuntia ja Norja 40,4 sekuntia.

Öberg aloitti kisan kahdella sakolla ensimmäisellä vuorollaan, ja ruotsalaistoiveet olivat haihtumassa.

– Turhautti, mutta jatkoin taistelua. Päätin, etten cupin ensimmäisenä päivänä tee tällaista (epäonnistumista). Ja Sebastian nosti meidät kisaan taas mukaan, Öberg kertoi.

Samuelsson nosti Ruotsin aina voittoon asti, kun Saksan Erik Lesser ampui sakon viimeisellä paikalla.

– Tiesin, että kisasta tulee tällaisessa tuulessa pitkä ja mitä tahansa voi tapahtua. En tiedä eikö Saksassa ole tuulta, me olemme siihen aika lailla tottuneet täällä Östersundissa, Samuelsson kertasi nauraen Lesserin suuntaan.

– Tiesin kyllä tuulesta, mutta sumu yllätti, Lesser virnuili takaisin.

Suomalaisille kertyi viisi sakkoa ja varapatruunoita kului 16. Olosuhteet tekivät osansa Minkkiselle ja Rannallekin.

– Ei kovin hyvältä tunnu tuollaisen jälkeen. Pystypaikalla tärisi aika paljon, ja siinä oli jännitystä, tuulta ja rasittuneisuutta, Minkkinen tiivisti.

Viestin päätösosuudella Ranta kuuli viimeiseen ammuntaan tullessa kärjen lähestyvän takaa kovaa vauhtia, ja varapatruunoiden kanssa mies piti erityistä kiirettä ehtiäkseen alta pois. Aivan se ei kuitenkaan onnistunut, ja matka tyssäsi ennen aikojaan.

– Sekunneista oli kiinni, Ranta totesi.

– Makuu oli tänään jostain syystä vaikea, pieniä virheitä tuli. No, huomiseen lähdetään kuitenkin hyvillä mielin hakemaan sijoituksia, Ranta täydensi viitaten sunnuntaiseen sprinttikisaan.

Maailmancup jatkuu tänään kello 16 sekaviestillä, jossa Suomi kilpailee järjestyksessä Mari Eder, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

STT–Janne Lehikoinen

Tulokset

EDIT: Juttua täydennetty urheilijoiden kommenteilla

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri