KU Motion Krista 550x90px

Suomi putosi alun onnistumisen jälkeen kymmenenneksi ampumahiihdon sekaviestissä Östersundissa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Aloittaja Eder avasi maailmancupin vahvasti ja ampui puhtaasti ilman varapatruunoita.

 

Suomi on päätynyt kymmenennelle sijalle ampumahiihdon maailmancupin sekaviestissä. Maaliskuuhun asti kestävä maailmancup alkoi lauantaina Ruotsin Östersundista.

Suomen viestikvartetissa etenkin aloittaja Mari Eder oli vahvassa vireessä. Puhtaasti ilman varapatruunoita ampunut Eder toi viestin vaihtoon toisena.

– Oli tosi paljon hyvää. Ampumisen rutiinissa en ole päässyt sille tasolle, mille haluan. Nyt tuli ensimmäinen onnistuminen tälle kaudelle, Eder kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Toisella osuudella Kaisa Mäkäräinen ampui hitaasti ja tarvitsi varapatruunoita eikä ollut tyytyväinen. Hän joutui Ylen tv-haastattelussa miettimään pitkään, mitkä olivat kisan hyvät elementit.

– Kai se oli ihan perussuoritus. Olisin kaivannut itseltäni kovempaa vauhtia viimeiselle ringille, Mäkäräinen sanoi ja toivoi, että voimia säästyi sunnuntain pikakilpailuun.

Miehistä Tero Seppälä pettyi itseensä, kun hän ei pystynyt hyödyntämään naisten luomia asetelmia. Seppälä koki Ylen haastattelussa yrittäneensä liikaa. Hän joutui pystypaikalta kahdelle sakkokierrokselle.

Ankkuri Olli Hiidensalo selvisi varapatruunojen avulla nollilla ampumapaikalta. Hän piti kymmenennen sijan ja tuli maaliin 2.45,8 voittajan takana.

Kisan ykkössijaa tuuletti Italia, joka hallitsi viestiä Lisa Vittozzin avausosuudesta lähtien. Muut voittajat olivat Dorothea Wierer, Lukas Hofer ja Dominik Windisch. Norja oli toinen 4,1 sekuntia Italiasta, ja kolmanneksi ehti Ruotsi 59,9 sekunnin päässä voittajista.

Maailmancup jatkuu sunnuntaina miesten ja naisten pikakilpailuilla.

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri