KU Rollerski 550x90px

Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski säntäävät kolmansilta sijoilta takaa-ajoon

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin Rukan viikonloppu huipentuu tänään, kun maastohiihdon minikiertueella kisataan takaa-ajo.

Naisten kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu käynnistyy kello 11.10, kun Krista Pärmäkoski lähtee tavoittamaan Norjan Therese Johaugia ja Yhdysvaltojen Sadie Maubet Bjornsenia. Johaug saa etumatkaa 27 ja Maubet Bjornsen yhdeksän sekuntia.

– Sää tulee olemaan vähän kylmempi ja satelee lunta. Neljä kertaa mennään tuo hirmunousu, joka varmasti suosii Thereseä. Takaa tulee kova joukko, mutta lähden taistelemaan. Pystyn menestymään myös vapaalla ja lähden tekemään hyvää tulosta, Pärmäkoski suunnitteli.

Iivo Niskanen lähtee miesten 15 kilometrin vapaan takaa-ajoon minikiertueen kolmannelta sijalta.

Lauantaina hän voitti 15 kilometrin perinteisen, mutta kilpailun toisen Norjan Johannes Hösflot Kläbon ja kolmannen Emil Iversenin viikonloppu on sujunut kokonaisuutena tuloksekkaammin, kun kaksikko menestyi jo perjantain sprintissä.

Sunnuntaina alkuiltapäivästä kisattavassa vapaan takaa-ajossa Niskasella on kirittävää Kläboon 18 ja Iverseniin kaksi sekuntia.

– Tunnelma ei tule olemaan yhtään huonompi kuin lauantaina. Nyt on saatu kausi hyvin auki, Niskanen korosti kotiyleisön merkitystä.

Niskaselle vapaa on heikompi hiihtotapa, mutta Suomen riveistä ainakin Lari Lehtonen myöntää vapaan olevan vahvempi kulkutapa. Hän lähtee matkaan sijalta 20, joten meno on ollut kelvollista myös perinteisen kilpailuissa.

– Kyllä tämä luo odotuksia. Luotan silti enemmän vapaan tyyliin, Lehtonen sanoi perinteisen 19. sijan jälkeen.

Lisäksi maailmancupin pisteitä on jaossa yhdistetyssä ja mäkihypyssä.

STT&Kestävyysurheilu.fi

Tulokset ja lähtölistat

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri