KU Rollerski 550x90px

Norjalaisveljekset kaksoisvoittoon, Seppälä ehti pistesijalle

Bön veljesten juhlaa ampuhiihdon maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Bön veljesten juhlaa ampuhiihdon maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Norjalaiset Bön veljekset ottivat kaksoisvoiton ampumahiihdon maailmancup-kauden henkilökohtaiset koitokset avanneessa miesten sprintissä Östersundissa. Viime kaudella cupia dominoinut Johannes Thingnes Bö jatkoi samalla linjalla, kukistaen isoveljensä Tarjei Bön 19 sekunnilla. Venäjän Matvei Jelisejev otti uransa ensimmäisen maailmancupin palkintopallisijoituksen kolmossijallaan.

Nuorempi Bö voitti viime kaudella hurjat 16 kisaa, ja viime kauden yhdeksästä sprintistä hän voitti seitsemän. Nyt mies kuitenkin kokee, että ylivoima on kariutumassa.

– Ero on kaventunut, nyt on tasaisempaa etenkin hiihtoajoissa. Minulla ei ole enää sitä rakoa muihin mitä viime kaudella, 26-vuotias Johannes Thingnes Bö mietti.

Johannesta vajaat viisi vuotta vanhempi Tarjei juhli veljensä vanavedessä nyt perheen neljättä cup-kaksoisvoittoa. Saumoja oli kääntää veljesjärjestys, mutta kisan viimeinen kuti livahti ohi.

– Epäonnistuin, mutta se kuuluu tähän peliin. Olen kuitenkin iloinen ollessani kärjessä veljeni kanssa, Tarjei Bö totesi.

Jelisejevin, 26, edellinen paras cup-sija oli kuutospaikka kauden 2016–17 Nove Meston yhteislähdöstä. Pääsy palkintopallille valkeni pystyammunnan jälkeen, Jelisejevin yllettyä kärkikymmenikön miehistä ainoana sakottomaan kisaan.

– Tuo perhe oli kuitenkin nopeampi, Jelisejev myhäili veljesten suuntaan.

Seppälä onnistui keräämään itsensä

Seppaelae281119cm250Tero Sepäälä hiihti pisteille. Kuva: NordicFocus

Suomalaisittain iloa toi Tero Seppälän yltäminen cupin pisteille heti kauden avauksessa. Lauantaina sekaviestissä epäonnistunut Seppälä paikkaili yön yli nukuttuaan uskoa itseen yltämällä 38:nneksi eli kolmeen cup-pisteeseen. Sija on täysin sama kuin viime kauden avanneessa Pokljukan normaalimatkan kisassa.

– Sitä on haettu, että pystyisi tänä talvena vähän huonompanakin päivänä pisteille. Nyt kolme sakkoa ja pisteillä kuitenkin pysyi, että siinä mielessä on menty eteenpäin, Seppälä sanoi.

Östersundissa kilpaillaan henkilökohtaisista matkoista sprintin lisäksi vain normaalimatka. Takaa-ajoa ei siis Seppälällä ole, vaikka sprinttisijoitus siihen olisi oikeuttanut.

– No, ehkä siihen olisi ollut sitten mukavampi vetää se vähän parempi sprintti, niin olisi ollut paremmat asetelmat, Seppälä hymähti puuttuvasta takaa-ajosta.

Olli Hiidensalo oli 78:s ja Jaakko Ranta 105:s. Kumpikin ampui neljä sakkoa.

STT–Janne Lehikoinen

(STT)

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri