KU Swix Pro 550x90px

Taulu hävisi Mäkäräisen näkyvistä Östersundissa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Mari Eder oli paras suomalainen Östersundin sprintissä.

Kaisa Mäkäräinen romahti ampumahiihdon henkilökohtaisen maailmancup-kautensa avauksessa Ruotsissa. Urallaan 26 maailmancup-kisaa voittanut Mäkäräinen ampui Östersundissa neljä sakkokierrosta ja oli naisten 7,5 kilometrin mittaisen pikakilpailun 53:s.

Hän kilpailee Östersundissa seuraavaksi normaalikisassa.

Sprinttikilpailun Östersundissa voitti pystystä yhden sakon ampunut Italian Dorothea Wierer. Mäkäräinen hävisi Wiererille lähes kaksi minuuttia. Mäkäräinen hävisi myös yhden sakon ampuneelle maajoukkuekaverilleen Mari Ederille, joka oli maailmancup-pisteillä 23:s.

Mäkäräisen kohtaloksi koitui toinen ammunta eli pystypaikka, jolta hänelle kertyi kolme ohilaukausta. Östersundissa oli tavanomaisen tuulista, mutta Mäkäräinen ei lykännyt epäonnistumistaan puuskatuulen piikkiin.

– Ei tuulesta ollut kyse. Taulu vain hävisi näkyvistä. Odotin, että kuva kirkastuisi, mutta ei kirkastunut, Mäkäräinen kertoi Ylen haastattelussa.

Iltavalaistus häiritsi

Juuri odotus hämärsi Mäkäräisen näkökenttää. Hänen ammunnastaan katosi odotellessa rytmi.

– Kun tarpeeksi kauan tähtää, kuva hämärtyy. Kilpailisin mieluummin päivänvalossa, sanoi Mäkäräinen, joka on ennenkin manaillut Östersundin paikoin häikäisevää iltavalaistusta.

Toiseksi pikakilpailussa sijoittui Norjan Marte Röiseland ja kolmanneksi Tshekin Marketa Davidova. Muista suomalaisista neljä sakkoa ampunut Suvi Minkkinen oli 88:s ja kahden sakkokierroksen rasittama Venla Lehtonen 98:s.

STT–Reima Rautiainen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit