KU Motion Krista 550x90px

Norja voitti ampumahiihdon miesten maailmancup-viestin, Suomi oli 18:s

Norja viestivoittoon Östersundissa. Kuva: NordicFocus

Norja viestivoittoon Östersundissa. Kuva: NordicFocus

Suomen miehet sijoittuivat 18:nneksi ampumahiihdon maailmancupin 4x7,5 kilometrin viestissä Ruotsin Östersundissa. Viestin voittoon hiihti Norja ennen Ranskaa ja Italiaa. Suomen joukkue Olli Hiidensalo, Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Tuomas Harjula jäi kärjestä reilut viisi minuuttia.

Avausosuuden hiihtänyt Olli Hiidensalo koki haasteita makuupaikalla ja joutui kiertämään lopulta kaksi sakkokierrosta.

- Makuu ei tänään lähtenyt kulkemaan, niin aika rauhassa sai yksin hiihdellä. Pysty meni kohtuudella ja hiihto oli tänään ihan ok, valitettavasti tuli näin huono alku tuohon viestiin.

Tero Seppälä selvitti ampumapaikat kolmella varapatruunalla. Seppälän aika oli osuutensa kahdeksanneksi nopein ja Suomen sijoitus nousi viidellä pykälällä.

- Oma osuus oli sellainen vähän tasapaksu. Kolme varapatruunaa on vähän liikaa ja hiihdossa ei ollut ihan niin hyvä vire, kuin henkilökohtaisilla matkoilla. Kunto on kuitenkin ihan ok, niin hyvillä mielin Hochfilzeniin.

Harjulalla onnistunut debyytti

Jaakko Ranta joutui myös makuupaikan jälkeen sakkokierrokselle, mutta nopea pystyammunta nosti Suomen sijoitusta taas pykälän ylöspäin.

- Makuu oli epäonnistuminen, siinä oli hihnan kanssa vähän ongelmia, en tiedä oliko kilpailupaita jotenkin rytyssä sen alla, että se pääsi löystymään. Selkeästi fyysisesti huomaa, että eteenpäin menee kilpailu kilpailulta.

Maailmancupin ensikertalainen Tuomas Harjula selvitti ankkuriosuuden vain kahdella varapatruunalla ja nosti myös Suomen sijoitusta yhden ylöspäin.

- Kokonaisuutena hyvä veto. Hiihto oli ihan hyvä ja lähdin tarkoituksella kovaa, kun ei tiennyt yhtään kuinka kaukana keula tulee, joten lähdin niitä hiihtämään karkuun. Onnistunut maailmancupin avaus.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Östersundissa vielä sunnuntaina naisten viestillä.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri