KU Motion Krista 550x90px

Frida Karlsson jää kilpailu- ja harjoitustauolle terveyssyistä

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ruotsalaishiihtäjä Frida Karlsson vetäytyy toistaiseksi kisaladuilta.

Karlsson nousi raketin lailla hiihtomaailman huipulle Seefeldin MM-kisoissa, jossa hän otti naisten 10 kilometrillä hopeaa Therese Johaugin takana. Hän voitti myös viestikultaa ja pronssia 30 kilometrillä.

Alkaneella kaudella 20-vuotiasta ruotsalaista povattiin jopa Therese Johaugin haastajaksi, mutta Rukan maailmancupissa hän ei haastanut norjalaista. Minitourilla hän hiihti kahdeksanneksi. Lillehammerissa hän ei ollut viikonloppuna lainkaan.

Ruotsin hiihtoliitto tiedotti Karlssonin vetäytyvän kilpaladuilta toistaiseksi terveyssyistä. Hän jää myös harjoitustauolle. Liiton mukaan Karlssonin kokema kokonaiskuormitus on liian suuri, mikä estää hänen kilpailemisensa. Asia selvisi tutkimuksissa, jotka tehtiin viime viikolla.

- Frida on erittäin kunnianhimoinen sekä tavoitteellinen ihminen ja sitoutunut urheiluun. Nyt tätä on tullut yksinkertaisesti liian paljon ja liian intensiivisesti. Hänen täytyy ottaa askel taaksepäin ja löytää tasapaino kuormituksen suhteen, kertoo maajoukkueen lääkäri Magnus Oscarsson liiton tiedotteessa.

Lääkäri painottaa, että terveys on urheilusuorituksia tärkeämpi asia. Karlssonin tapauksessa hän ei mene tarkempiin yksityiskohtiin.

Oscarssonin mukaan huippu-urheilijalle on tärkeää, että kokonaisuus on hallinnassa. Tähän kuuluvat muun muassa harjoittelu, lepo ja ravinto. Viime keväänä Karlsson nousi A-maajoukkueeseen, joka tarkoittaa suurempaa määrää leiripäiviä, matkapäiviä ja median kiinnostusta. Tämän valossa maajoukkuelääkäri ei ihmettele, että kokonaiskuormitus on mennyt väärälle puolelle.

Karlsson sai tietää kilpailutauosta viime viikolla.

- Olen surullinen ja pettynyt. On helppo stressata asioista, mutta tämäkin asia täytyy nähdä pitkässä juoksussa, paluuta ladulle jo odottava Karlsson totesi tiedotteessa.

Aiemmin marraskuussa Norjan hiihtoliitto tiedotti, että Ingvild Flugstad Östberg pysyy poissa alkukauden kisaladuilta terveyssyistä.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri