KU Motion Krista 550x90px

Teemu Virtanen yrittää rikkoa 24 tunnin hiihdon maailmanennätyksen Tukholmassa

teemu Virtanen yrittää rikkoa 24 tunnin hiihdon ME:n helmikuussa. Kuva: Oscar Sey

teemu Virtanen yrittää rikkoa 24 tunnin hiihdon ME:n helmikuussa. Kuva: Oscar Sey

Teemu Virtanen yrittää ottaa takaisin nimiinsä 24 tunnin maailmanennätyksen. Ennätysyritys nähdään Tukholman olympiastadionilla 22. helmikuuta.

Tämänhetkinen ennätys Hannes Mäenpään Levillä vuonna 2018 hiihtämä 472 kilometriä.

Ennätyksen rikkoakseen Virtasen on hiihdettävä olympiastadionin 400 metrin tekolumiladulla 1180 kierrosta. Virtanen haluaa olla samalla myös ensimmäinen ihminen, joka hiihtää 220 kilometriä alle 10 tunnin. Maailman pisin hiihtokilpailu Nordenskjöldloppet on 220 kilometrin pituinen.

–Uskon pystyväni rikkomaan ennätyksen jos sääolosuhteet ovat täydelliset, huolto toimii suunnitelmien mukaisesti ja minulla on hyvä päivä, sanoo 52-vuotias Virtanen.

Virtanen teki 24 tunnin hiihdon maailmanennätyksen vuonna 2010 Kuortaneella hiihtäen 433 kilometriä. Tuon jälkeen ruotsalainen Eric Wickström paransi ennätystä viidellä kilometrillä Vålådalenissa vuonna 2016. Hans Mäenpää murskasi ennätyksen Levillä 2018 hiihtäen 472 kilometriä.

Jotta Virtanen rikkoisi ennätyksen, on hänen edettävä 20 kilometrin keskituntivauhtia. Se tarkoittaa kolmen minuutin kilometriaikaa. Virtasen apuna tulee olemaan vetomiehiä, jotka pitävät vauhtia yllä ja suojaavat tuulelta.

–Olen valmistautunut erittäin hyvin ennätysyritykseen, mutta tiedän että ennätyksen lyöminen on todella vaikeaa. Se ei ole mukava ulkoilu puistossa vaan äärimmäinen fyysinen ja henkinen haaste ja jotain todella epätavallista. Täytyy saavuttaa henkinen tila, jossa vain jatkaa matkaa vaikka maailma ympäriltä katoisi, kuvaa Virtanen.

Virtanen tietää mitä on luvassa ja kuinka ennätys rikotaan.

–On tärkeää avata riittävän reipasta vauhtia, kun elimistö on vielä tuore.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri