KU Rollerski 550x90px

Vantaan Suomen Cupin järjestäjät luottavaisina lumen suhteen

Ikaalisten Urheilijat juhli Vantaalla viime vuonna naisten viestivoittoa. Kuva: Touho Häkkinen

Ikaalisten Urheilijat juhli Vantaalla viime vuonna naisten viestivoittoa. Kuva: Touho Häkkinen

Maastohiihdon Suomen Cup jatkuu pienen tauon jälkeen 14. –15. tammikuuta Vantaalla, joka viime vuoden tapaan isännöi iltakilpailuja. Kauden ensimmäiset SM-hiihdot koittavat siitä noin parin viikon päästä, kun maan huiput kokoontuvat Vöyrille 31. tammikuuta –2. helmikuuta.

Vantaan Hiihtoseura on kisajärjestäjänä vahva konkari, sillä tammikuun Suomen Cup on seuralle sen historian 21:s tv-kilpailu. Apuna järjestelyissä on jälleen muita vantaalaisia urheiluseuroja. Tapahtumaa tekemässä on noin 250 talkoolaista.

Vantaalla on ohjelmassa 5/10 kilometrin kilpailut sekä viestit. Sekä henkilökohtainen kilpailu että viestin kaikki osuudet hiihdetään perinteisellä.

– Hakunilassa on tällä hetkellä kilometrin verran latua hiihtokunnossa. Kasassa on tykitettynä arviolta koko vaadittava määrä (2,5 km:n kisalatu), mutta sääennuste ei puolla levittämistä ja osa luonnollisesti sulaa pluskeleillä. Koskaan ei Hakunilassa kuitenkaan ole tarvinnut peruuttaa isoja kisoja eikä edes lyhentää hiihdettäviä ratoja, joten nytkin ollaan luottavaisia. "Plan B" on olemassa riittävän lumen varmistamiseksi, kilpailunjohtaja Satu Kalajainen kertoo Hiihtoliitontiedotteessa.

Lisäelementin tunnelmaan ja jännitykseen tuovat Vantaan Hiihtoseuran omat hiihtäjät ja heidän menestymismahdollisuutensa etenkin naisten viestissä, jossa VHS:n trio oli avauskilpailussa Vuokatissa kolmas.

– Odottelemme paikalle useampaa tuhatta katsojaa. Vantaalaisyleisöä on aina kehuttu upeasta kannustuksesta ja järjestäjät toivovatkin yleisön puolustavan mainettaan, Kalajainen sanoo.

Vöyrin SM-kilpailut ovat kolmen seuran yhteishanke, jonne on tavoitteena saada kansanjuhla-fiilis. Järjestelyt ovat hyvällä mallilla.

– Latutilanne on hyvä. Tykitettyä latupohjaa on yhteensä yli neljä kilometriä, ja latu onkin ahkerassa käytössä, kilpailunjohtaja Mårten Lövdahl kertoo.

Kansanjuhla-tunnelmaan kannustetaan myös seuroille tarjottavalla ns. Holmenkollen-alueella, jonne voi pystyttää omat teltat, keittää pannukahvia ja grillata makkaraa. Paikkoja on tähän mennessä varattu lähes sadalle henkilölle.

Kuten Vantaalla, myös Vöyrillä lukuisat talkoolaiset tekevät mittaamattoman arvokasta työtä tapahtuman eteen. Toistaiseksi toimitsijoita on ilmoittautunut lähes 200, lisäksi Vöyrin yhteislukion oppilaat ovat tulossa apuun.

– Lisää tarvitaan vielä, Lövdahl sanoo.

Vöyrin jälkeen kausi jatkuu vielä Pyhäjärvellä (28.–29.3.) ja kauden toisella aikuisten SM-hiihtoviikonvaihteella Ristijäjärvellä (4.–6.4.).

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri