KU Rollerski 550x90px

Ruotsi julkisti joukkueensa Tour de Skille

Charlotte Kalla on voittanut Tour de Skin vuonna 2008. Kuva: NordicFocus

Charlotte Kalla on voittanut Tour de Skin vuonna 2008. Kuva: NordicFocus

Ruotsi on julkistanut joukkueensa Tour de Skille. Samalla varmistui, ettei Ebba Andersson ehtinyt kuntoutua polvivammastaan kiertueelle.

Vaikka ruotsalaismiehet eivät ole palkintokorokesijoja maailmancupissa tällä kaudella hätyytelleet, on joukkueessa varsin vahvoja ja tasaisia suorittajia. Calle Halfvarssonin odotetaan toipuvan alkutalven sairasteluistaan hyvään kuntoon. Jens Burman on maailmancupissa täällä hetkellä sijalla yhdeksän ja Johan Hässström sijalla 15.

–Jens on avannut kauden todella hyvin ja on mielenkiintoista nähdä miten hän pärjää Tourilla. Sama koskee Johania. Hän on vahva yleishiihtäjä, kommentoi Ruotsin miesten valmentaja Mattias Nilsson.

Naisista Stina Nilsson on maailmancupissa sijalla kahdeksan. Joukkueessa mukana oleva aavistuksen tahmeasti kauden aloittanut Charlotte Kalla on ainoa ruotsalainen joka on onnistustunut Tour de Skin voittamaan. Tämä tapahtui vuonna 2008. Ruotsin naisten valmentaja Magnus Ingesson odottaa hyviä esityksiä myös Tourilla depytoivilta Jonna Sundlingilta ja Moa Lundgrenilta.

–Jonna on kehittynyt distanssimatkoilla ja hänellä on niistä jo useita hyviä sijoituksia. Esimerkiksi Rukalla hän hiiht 10 kilometrilllä sijan. Moa on yllättänyt muun muassa Lillehammerin skiathlonin yhdeksännellä sijallaan, kommentoi Ingesson.

Ruotsin joukkue Tour de Skille:

Naiset
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK,
Charlotte Kalla, Piteå elit,
Moa Lundgren, IFK Umeå,
Stina Nilsson, IFK Mora SK,
Emma Ribom, Piteå elit,
Elina Rönnlund, IFK Umeå,
Jonna Sundling, Piteå elit,
Ebba Andersson, Sollefteå Skidor IF

Miehet
Jens Burman, Åsarna IK,
Axel Ekström, IFK Mora SK,
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK,
Johan Häggström, Piteå elit,
Björn Sandström, Piteå elit,
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK,
Karl-Johan Westberg, Borås SK.

Päivitetty: Lisätty muita myöhemmin valittu Ebba Andersson, joka päätti lähteä Tour de Skille toivuttuaan polvivammasta.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri