KU Rollerski 550x90px

Seppälä taas pisteille

Miesten pikakilpailun kärkikolmikko Benedikt Doll, Tarjei Bö, Quentin Fillon Maillet. Kuva: NordicFocus

Miesten pikakilpailun kärkikolmikko Benedikt Doll, Tarjei Bö, Quentin Fillon Maillet. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina Ranskan Annecyssa miesten 10 kilometrin pikakilpailulla. Tero Seppälä jatkoi maailmancupin pisteputkeaan sijoittumalla Saksan Benedikt Dollin voittamassa kilpailussa 33:nneksi. Seppälän ero kärkeen oli lopulta minuutin ja 21 sekuntia.

- Lähdin aika reippaasti liikkeelle. Hiihto oli perustekemistä tänään, kaksi kierrosta tuli hyvin, mutta viimeinen vähän sakkasi. Edelleen ongelma on tuolla penkalla, minkä takia ei huippusijoille ylletä, kommentoi Seppälä Suomen Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Seppälä ampui pikakilpailussa molemmilta ampumapaikoilta yhden sakkokierroksen.

- Ammunan taso on niin kova, että 1+1 ammunnalla ei pysty kärkikahinoihin nousemaan. Koitetaan taas takaa-ajossa lähteä parantamaan ja tehdä joululomalla oikeita asioita, että tammikuussa alkaa pikakisatkin kulkea paremmin.

- Pistetili jatkuu, se on positiivista, Seppälä summasi.

Harjulalle onnistuminen

Tuomas Harjula säväytti uransa ensimmäisessä henkilökohtaisessa maailmancup-kilpailussaan ampumalla puhtaasti. Harjula sijoittui 51:nneksi kaksi minuuttia kärjelle jääneenä. Samalla irtosi myös paikka lauantain takaa-ajoon.

- Täydellinen onnistuminen penkalla. Hiihtokin kulki ekat kaksi kierrosta erittäin hyvin. Lähdin liikkeelle vähän tiedostamatta reippaasti, kun olin niin täpinöissä ennen lähtöä. Vika kierros oli kyllä tumma kuin Jeesuksen pääsiäinen, mutta maaliin asti selvittiin kuitenkin, Harjula kertasi debyyttiään.

Olli Hiidensalo oli 68:s. Hän ampui kolme sakkokierrosta ja jäi kärjestä lopulta kaksi ja puoli minuuttia.

- Tänään oli kauden parasta hiihtoa, se ei valitettavasti kellossa näy, kun oli vähän kaluston kanssa pieniä ongelmia. Toki penkallakin tuli liikaa sakkoja, mutta normaalilla suorituksella olisin noilla sakoilla takaa-ajopaikan ottanut.

Maailmancup jatkuu Ranskan Annecyssa heti perjantaina naisten 7,5 kilometrin pikakilpailulla. Lauantaina ohjelmassa ovat miesten ja naisten takaa-ajot.

(STT)

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri