KU Rollerski 550x90px

Johannes Thingnes Bö palasi tutulle paikalle – Seppälä pysyi cup-pisteillä

 Johannes Thingnes Bö voitooon Ranskassa. Kuva: NordicFocus

Johannes Thingnes Bö voitooon Ranskassa. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon miesten maailmancupia viime kaudella dominoinut norjalaishirmu Johannes Thingnes Bö on uudenkin kauden alkuvaiheissa jatkanut hallintaansa. Lauantaina hän otti kauden neljännen voittonsa, kun Ranskan Annecyssa kisattiin takaa-ajo cup-kauden kuudentena henkilökohtaisena kilpailuna.

Torstaina sprintissä "vasta" neljänneksi sijoittunut Bö nousi voittoon selvittämällä kolme viimeistä ampumapaikkaa puhtaasti. Kotiyleisön suosikki Quentin Fillon Maillet ampui kaikki paikkansa puhtaasti, mutta hiihtovauhdissa ranskalaisen meno ei Bön tahtiin riittänyt. Kolmoseksi kiilasi sprintin 13:nneksi sijoittunut Norjan Vetle Sjåstad Christiansen. Norjalaismenestyksen täydensi Bön veljeksistä vanhempi eli Tarjei Bö nelossijallaan.

– Upea päivä, tämä oli kauden parhaani. Ladulla tuntui todella hyvältä, ja penkalla pysyin rauhallisena, Thingnes Bö kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Bö on nyt voittanut urallaan 42 cup-kisaa, niistä 20 viime kauden alusta lukien. Maailmancupin kymmenestä viime takaa-ajosta hän on voittanut seitsemän.

Sprintissä 33:nneksi sijoittunut Tero Seppälä pysyi cup-pisteillä eli 40 parhaan joukossa, vaikka ampuikin kuusi sakkoa. Seppälä oli 37:s ja hän on ottanut pisteitä jokaisesta kisasta tällä kaudella, parhaanaan Hochfilzenin viime viikonlopun takaa-ajon 24. sija.

Maailmancupissa Seppälä on 33:s. Cupin kärjessä ovat Bön veljekset, pikkuveli Johanneksen johtaessa Tarjeita 49 pisteellä. Fillon Maillet nousi pisteissä kolmanneksi.

Tuomas Harjula oli uransa ensimmäisessä maailmancupin takaa-ajossa 59:s neljän sakon myötä. Torstain pikakisassa Harjula oli 51:s.

Tulokset

(STT-NTB )

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri