KU Rollerski 550x90px

Sairastumisia Norjan joukkueessa – uudet nimet saavat kokemusta Tour de Skillä

Magni Smedås hiihtää Tour de Skillä. Kuva: NordicFocus

Magni Smedås hiihtää Tour de Skillä. Kuva: NordicFocus

Norjan Tour de Ski-joukkue on kokenut pari muutosta sairastumisten johdosta juuri kiertueen alla.

Miehissä pois jää flunssainen Sindre Björnestad Skar ja naisten puolella Tour jää väliin Lotta Udnes Weng, joka kärsii kurkkukivusta.

Sairastuneiden urheilijoiden korvaajat ovat kansainvälisesti kokemattomia ja suomalaisille tuntemattomia nimiä, mutta molempien vauhti on ollut alkukaudesta kohdillaan.

Mahdollisuuden kovassa paikassa saa Jan Thomas Jenssen, joka voitti Vuokatin Skandinavia Cupin 15 kilometrin vapaan kilpailun joulukuun puolivälissä. Samalla matkalla ja hiihtotavalla menestystä on tullut myös Norjan kansallisissa kisoissa marras-joulukuussa. Taakse on jäänyt maajoukkuemiehiä, mutta Beitostölenin kauden avausviikonlopun neljäs sija ei ole ennen Touria tuonut vielä maajoukkuetehtäviä.

Skandinavia Cupissa ja kotimaassaan Jenssen on ollut vireessä, mutta kansainvälinen kokemus maailmancup-laduilta on 23-vuotiaalta vähissä. Hän on päässyt starttaamaan maailmancupin kilpailuihin vain kahdesti aiemmin kansallisessa ryhmässä, eikä hän ole näissä starteissa yltänyt 50 parhaan joukkoon.

Lotta Wengin Tour de Skillä korvaa Magni Smedås, jolla on maailmancup-kokemusta kuuden osakilpailun verran. Davosin vapaan hiihtotavan väliaikalähdössä 24-vuotias hiihtäjä sijoittui kahdeksanneksi. Viime kaudella hän hiihti viisi maailmancup-starttia, mutta pisteitä ei tullut.

Tour de Ski käynnistyy lauantaina Sveitsin Lenzerheidesta yhteislähtökilpailulla.

Norjan joukkue

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri