CHXL 550x90px webbanneri

Calle Halfvarsson saattaa hiihtää uransa viimeistä kautta: ”En tiedä, montako tällaista kautta enää jaksan"

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarsson on jälleen kerran kamppaillut monenlaisten ongelmien kanssa alkukaudesta.

Vielä marraskuussa hän oli optimistinen sen suhteen, että kuluva kausi olisi parempi kuin aiemmat, mutta tällä hetkellä tilanne on jälleen vaikea.

Tour de Skillä Halfvarsson on kokonaistilanteessa sijalla 31. Hän eteni sunnuntaina sprintin karsinnasta erähiihtoihin, muttei pystynyt käsikipujen takia hiihtämään eriä.

- En tiedä, montako tällaista kautta enää jaksan, Halfvarsson sanoo suoraan uutistoimisto TT:lle.

- Jos tällaisia oikukkaita kausia tulee monta peräkkäin, niin alkaa tuntua ikävältä. Sitten pitää miettiä jotain muita asioita, Halfvarsson väläyttelee hiihtouran lopettamista.

Nykyiset tulokset eivät ole vaivan arvoisia

Halfvarsson on kolminkertainen MM-mitalisti viestistä ja hiihtänyt parikymmentä kertaa palkinnoille maailmancupissa. Tällä hetkellä hän on melko kaukana palkintovauhdista ja juuri ne sijat ovat olleet tavoitteena. Viimeiset kolme vuotta kiusana ovat olleet jatkuvat sairastelut.

- Minulla on omat tavoitteet ja tiedän mitä haluan. Ja jos en saavuta tavoitteitani, niin pari-kolme tällaista kautta riittää ennen kuin alkaa pettyä.

- Ja nyt on menossa kolmas sellainen kausi, joten ollaan lähellä. Onnistumisia pitäisi tulla, jotta tämä tuntuisi mukavalta, 30-vuotias hiihtäjä jatkaa.

Halfvarsson kertoo ongelman olevan juuri se, että nykyinen suoritustaso ei riitä hänelle itselleen, kun kerran on ollut korkeammalla. Hän ei jaksaisi enää laittaa kaikkea aikaa ja vaivaa peliin kesäisin, mikäli tuloksena on keskinkertaisuutta. Halfvarsson miettinee uran jatkoa siis jo keväällä.

Miehen kannalta positiivinen uutinen oli kuitenkin se, että sunnuntaiset käsikivut ovat toistaiseksi helpottaneet, joten Halfvarsson jatkanee Tour de Skillä tiistaina Toblachissa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tour de Skin tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri