KU Rollerski 550x90px

Moni sprinttihiihtäjä keskeyttää Tour de Ski -kiertueen

Richard Jouvea ei nähdä enää loppuviikon kisoissa. Kuva: NordicFocus

Richard Jouvea ei nähdä enää loppuviikon kisoissa. Kuva: NordicFocus

Tour de Ski -kiertue jatkuu normaalimatkan kilpailuilla, ja se näkyy keskeyttäneiden listalla.

Erityisesti sprintterit tyytyvät kiertueen kahteen ensimmäiseen kilpailuun ja jatkanevat kautta Dresdenissä, vaikka Tourilla hiihdetään vielä toinenkin sprintti lauantaina. Tuolloin yleishiihtäjät saavat paremman mahdollisuuden kerätä bonussekunteja ja maailmancupin pisteitä perinteisen hiihtotavan sprintissä.

Jo aiemmin uutisoidut Emil Iversen, Maiken Caspersen Falla ja Stina Nilsson ovat jättäytyneet pois. Lisäksi leikin jättävät kesken muun muassa Slovenian Katja Visnar, Sveitsin Jovian Hediger ja Ranskan Richard Jouve. Kolme viimeksi mainittua hiihtäjää ovat vahvimmillaan juuri sprintissä. Jouve juhli kolmossijaa sunnuntaina. Hediger oli karsinnan kolmas, mutta jäi välieriin. Visnar oli naisten sprintissä sijalla 15.

Sprinttereiden lisäksi Selina Gasparin ei jatka Tour de Skillä, kun kiertue suuntaa ampumahiihtäjän kotimaasta muualle. Hän kääntänee katseensa tammikuun puolivälissä jatkuvaan ampumahiihdon maailmancup-kauteen. Sotshin olympialaisten ampumahiihdon normaalikilpailussa hopealle yltänyt Gasparin hiihti lauantaina Tourin avausosakilpailussa sijalle 36. Sunnuntain sprintissä hän ei päässyt jatkoon.

Ampumahiihdon maailmancupissa Gasparin on hiihtänyt kilpailukykyistä vauhtia, mutta takkuava ammunta on pitänyt hänet poissa kärkisijoilta. Hän on ampumahiihdon maailmancupissa sijalla 39.

Tour de Ski jatkuu tiistaina vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailulla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri