KU Rollerski 550x90px

Ustjugov hurjana Toblachissa – Iivo Niskaselle jäi takaa-ajettavaa keskiviikolle

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Sergei Ustjugov oli terävä Tour de Skin kolmannessa osakilpailussa Toblachissa tiistaina. Venäläinen jätti vapaan hiihtotavan 15 kilometrin väliaikalähtökilpailussa kilpakumppaninsa yli 20 sekunnin päähän.

Päivä oli venäläisittäin erittäin onnistunut, sillä kolme ensimmäistä sijaa meni itänaapureille. Kisan toinen oli Ivan Jakimushkin ja kolmas Alexandr Bolshunov.
Vielä maanantaina uransa jatkoa pohtinut Calle Halfvarsson piristyi Toblachissa ja hiihti neljänneksi. Palkintosija jäi vain reilun puolen sekunnin päähän.

Kokonaiskilpailua ennen tiistaita johtanut Johannes Hösflot Kläbo jäi Ustjugoville reippaasti yli minuutin ja menetti kokonaisjohtonsa venäläiselle.

Suomalaisodotukset olivat korkealla Iivo Niskasen suhteen, mutta suomalainen aloitti kisan varovaisesti jääden runsaasti Ustjugoville ja kumppaneille. Seuraavien kilometrien aikana sijoitus parani kymppisakkiin, mutta lopussa se putosi niukasti sen ulkopuolelle sijalle 11.

Sijoitusta tärkeämpi Tourilla on kuitenkin ero kärkeen. Niskasen ero Ustjugoviin oli tiistaina reilut 50 sekuntia, joten suomalaisella riittää takaa-ajettavaa vuoden 2020 ensimmäisessä kilpailussa keskiviikkona.

Perttu Hyvärinen hiihti tiistaina pirteästi. Hän jäi 17 sekuntia Niskaselle ollen 15:s.

Lari Lehtonen hiihti sijalle 48 reilut kaksi minuuttia Ustjugovista. Lauri Lepistön hiihto riitti sijaan 74.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Juttua päivitetty lopputulosten osalta.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri